Keresés a tartalomban:
Elektronika

Megszűnik a hazai analóg TV adás

2013. október 25., Médiainfo/SV
Címkék: analóg tv digitálás átállás mindigtv NMHH
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján a digitális átállás utolsó fázisára, a magyarországi országos analóg földfelszíni televíziós sugárzás teljes lekapcsolására 2013. október 31-én 12.30 perckor kerül sor.
Az analóg földfelszíni televíziós sugárzás helyébe a digitális földfelszíni televíziós sugárzás, a MinDig TV lép - adta hírül az Antenna Hungária sajtóközleménye. Az Antenna Hungária a digitális televíziós és rádiós hálózatainak kiépítésére és a szolgáltatások bevezetésére összesen 25 milliárd forintos nagyságrendű beruházást hajtott, illetve hajt végre. A mai napig 213 digitális adóberendezés indult el, valamint sikerrel bevezetésre kerültek az új lakossági márkák és szolgáltatások. Az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használó háztartások száma néhány hét alatt több százezerrel bővült, az előfizetéses csomagokat kínáló MinDig TV Extra a negyedik legnagyobb hazai fizetős televíziós szolgáltatásként már közel 130 ezer előfizetővel rendelkezik. A legfrissebb értékesítési adatok alapján az átállásban érintett háztartások az elmúlt hét hónap során (március-szeptember) több mint 350 ezer DVB-T MPEG-4 dekódert vásároltak a hazai kiskereskedelmi forgalomban.
 
A digitális MinDig TV és a MinDig TV Extra Alapcsomagja szinte az egész országban, a lakosság közel 99 százaléka számára elérhető egy szoba- vagy tetőantenna és egy dekóder segítségével, vagyis az érintetteknek az átállással nem kell megvárniuk az analóg lekapcsolás napját. A magyarországi országos analóg földfelszíni televíziós sugárzás teljes lekapcsolására 2013. október 31-én 12.30 perckor kerül sor, a júliusi első körös lekapcsolást követően az ország több mint felében - Észak- és Északkelet-Magyarország, Dél-Dunántúl - szűnik meg az analóg sugárzás. 103 telephelyen 186 darab, az M1, a TV2 és az RTL Klub analóg adását sugárzó adóberendezés áll le.
 
November első hetében további 7 telephelyről - Kab-hegy, Fehérgyarmat, Kiskőrös, Csávoly, Kaposvár, Siklós, Tamási - elindul a MinDig TV Családi csomagjának (B Multiplex) sugárzása, ezzel az Antenna Hungária teljes digitális televíziós termékportfóliója 90 telephelyről lesz elérhető, hálózatonként szinte azonos, 99 százalékos lakossági lefedettséget biztosítva.
 
A digitális átállást elősegítendő folyamatosan fut az AH "Kapcsoljon" információs kampánya Rózsa György főszereplésével. Az M1 közszolgálati csatornán továbbra is találkozhatnak a televíziónézők Gundel Takács Gáborral, aki a 18 részes "Nagy Átállás Show" keretében másfél percben tájékoztat a digitális átállással kapcsolatos legfontosabb információkról. Az eddigi adatok alapján az analóg szolgáltatást használók túlnyomó többsége a digitális földfelszíni szolgáltatásra áll át, így a cég reményei szerint év végére már akár egymillió háztartás használhatja a MinDig TV-t, amellyel az AH a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatóvá válhat. Az analóg lekapcsolást követően jövőre további jelentős fejlesztések várhatók, növekedhet az elérhető televíziócsatornák száma és újabb szolgáltatásokkal bővülhet a termékportfólió.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez