Keresés a tartalomban:
Életmód

A C vitamin a legnépszerűbb

Egészségtudatos a magyar lakosság

2013. október 1., marketinginfo/SV
Címkék: vitamin étrendkiegészítő C vitamin kalcium fájdalomcsillapító Nielsen
A vitaminok és étrendkiegészítők kiskereskedelmi forgalma meghaladta a 27 milliárd forintot idén az első nyolc hónapban. A patikákra 85, a kiskereskedelem egyéb üzleteire 15 százalék jutott a vitaminok és étrendkiegészítők kiskereskedelmi eladásából- olvasható a Nielsen felmérésében.
Legjobban a C- és B-vitamin eladása nőtt: előbbi 19, utóbbi 11 százalékkal. Ezeket követi 10 százalékkal néhány olyan étrendkiegészítő, amellyel egy-egy konkrét egészségügyi problémát kezelnek.
 
"A magyar lakosság fokozódó egészségtudatosságát tükrözik a vitamin és más étrendkiegészítő eladások." - állapította meg Osztoics Bernadett, a Nielsen ügyfélkapcsolati igazgatója. "Idén január és augusztus között a termékcsoport összes bevételének egynegyede úgynevezett egyéb étrendkiegészítőkre jutott, amelyekkel egy-egy konkrét egészségügyi problémát, mint például a prosztata nagyobbodását, diabéteszt, izületi fájdalmat vagy mást kezelnek, illetve amelyek a tünetek csökkentésére szolgálnak. További 23 százalékkal részesedtek az összes bevételből a multivitaminok és az ásványi anyagok, amelyek betegségek megelőzését szolgálják."
 
A legnépszerűbb kategória a vény nélkül kapható termékek körében
 
A C-vitamin piaca nőtt legdinamikusabban; 15 százalék feletti piaci részesedést ért el legutóbbi nyolc hónap alatt. Főleg a nagyobb kiszerelésben kapható termékek iránt emelkedett a kereslet. 13 százalék a magnézium, 9 pedig a kalcium részaránya, a vitaminok és étrendkiegészítők értékben mért forgalmából.
 
A patikán kívüli üzletek bevételéből is nőtt a részarány: a kalciumnál 11, egyéb étrendkiegészítőknél 10, a C-vitaminnál 8 százalékkal. A patikán kívüli összes értékben mért eladás legnagyobb részét az egyéb étrendkiegészítők (34%) teszik ki. Utánuk a multivitaminok és ásványi anyagok következnek (24%), a C-vitamin (14%), valamint a magnézium (105).
 
Hasonló módon oszlik meg a gyógyszertárak értékben mért teljes forgalma is: az egyéb étrendkiegészítőkre 24, a multivitaminokra és az ásványi anyagokra 23, a C-vitaminra 16, míg a magnéziumra 14 százalék jutott 2013. január-augusztus során.
 
A vény nélkül kapható gyógyszerek és gyógyhatású készítmények értékben számított piacán legnagyobb részaránnyal a vitaminok és az étrendkiegészítők rendelkeznek (30%), utánuk következnek a fájdalomcsillapítók 15, valamint a köhögéscsillapítók és a megfázás elleni szerek 6 százalékos mutatóval

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez