Keresés a tartalomban:
Autó

Milliós autóvisszahívás a Toyotánál

2012. október 10., nol.hu
Címkék: Toyota Yaris szerviz tűzveszély ablakemelő szervokormány
Az elektromos ablakemelő hibája miatt világszerte 7,43 millió Toyotát kell átvizsgálni és szükség esetén javítani, mert a szerkezet tüzet is okozhat az autóban. Európában 1,4 millió Yaris, Auris, és RAV4-es modell érintett.
Hasonló okok miatt kell rendkívüli szervizellenőrzésre vinni 490 ezer Honda CR-V sportterepjárót, melyekből 220 ezret Európában értékesítettek, a visszahívásban a 2002-es és 2006-os év között gyártott modellek érintettek. Mindkét márka díjmentesen végzi az ellenőrzést és javítást, az érintett autók tulajdonosait kiértesítik.
 
A hivatalos magyarázat szerint a vezetőoldali ajtóba épített elektromos ablakemelőhöz bejuthat az esővíz, az odaépített főkapcsoló túlmelegedhet és megolvadhat, ami akár tűzveszélyes is lehet. A visszahívási akciót Tokióban bejelentő szóvivő szerint előfordultak ilyen esetek, de személyi sérülés egyiknél sem történt.
 
Néhány hete a Honda 60 ezer Accordot hívott vissza az USA.-ban, mert a szervokormány folyadékszivárgása tűzveszélyt okozhat a motortérben.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez