Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Élelmiszer-szabályozás: hogyan tovább?

2012. október 17., Kosár/Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Címkék: konferencia Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület dr.Morvay György magyar termék rendelet élelmiszer-szbályozás
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) álláspontja szerint a hatékony üzletvitel és az eredményes fogyasztóvédelem alapvető feltétele, hogy ne csak a fogyasztók legyenek tisztában jogaikkal és kötelezettségeikkel, hanem a vállalkozások is ismerjék az alapvető szabályokat, ezzel is elősegítve a fogyasztói bizalom növelését.
Ez utóbbi cél megvalósítása érdekében az OFE 2012. október 30-án (kedd) 10 órától „Szakmai konzultáció a hatályba lépő élelmiszer-szabályozásról” címmel rendezvényt szervez vállalkozások számára az Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezetének székházában, a Városligeti fasor 44 szám alatt.
 
Többek között részletes ismertetésre kerülnek a Magyar termék rendelet alkalmazásának szabályai, és a 432/2012/EU rendelet élelmiszerekkel kapcsolatos, egészségre vonatkozó, engedélyezett állítások. A résztvevők segítséget kapnak a rövidesen kötelezően alkalmazandó élelmiszerjelölési rendelet értelmezésében, illetve megtudhatják, hol tart az Emelt szintű Magyar Élelmiszer Könyv.
 
Véleményünk szerint a fogyasztóvédelem területén való jártasság révén hatékonyabban vezethetőek az üzleti vállalkozások. Emellett a rendezvény jó alkalom lehet a tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre is – vallja Dr. Morvay György, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke. Az eseményen a Vidékfejlesztési Minisztérium részéről előadást tart Gyaraky Zoltán, Szegedyné Fricz Ágnes és Dömölki Marianna. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetet Horacsek Márta képviseli.
 
Bővebb információ: tardi@ofe.hu
 
Amennyiben Ön vagy munkatársa szeretne részt venni a rendezvényen, kérjük, hogy a töltse le a jelentkezési lapot és küldje el az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület részére postán a következő címre: 1068. Budapest, Városligeti fasor 44.
 
Jelentkezési határidő: október 26.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez