Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

A kenyéren is spórolunk

Élelmiszer Online/Kosuth Rádió
Címkék: pék kenyér áremelés üzemanyagárak fehér kenyér zsemle kifli
Egy-kétezer ember munkahelye is veszélybe kerülhet, ha a pékek és sütőüzemek nem tudják érvényesíteni a megnövekedett alapanyag- és üzemanyagárakat – mondta a Kossuth Rádióban a Magyar Pékszövetség elnöke. Septe József szerint egy normál egy kilós fehér kenyér reális ára 300 forint lenne, egyes üzletláncokban azonban ennél lényegesen olcsóbban is meg lehet venni.
Hiába az egyik legalapvetőbb élelmiszer, a lakosság egyre jobban spórol a kenyérrel is, ezt pedig a pékségekben és a sütőüzemekben is megérzik – mondta a műsorban Tisza Péter, a soproni Lővér Sütő Zrt. ügyvezetője. Kifejtette: az utóbbi években az emberek kisebb mennyiséget vásárolnak, kevesebbet dobnak ki, elrakják a fagyasztóba, vagy megeszik akár két-három naposan is. Hozzátette: főként az olcsóbb termékeket, az „alapkenyereket”, kifliket, zsemléket vásárolják.
 
Az ügyvezető elmondta: az alapanyag- és üzemanyagárak emelkedése miatt átlagosan 10-15, bizonyos termékeknél 20 százalékos áremelést hajtottak végre.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez