Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Elindult az almaszezon

2012. október 8., Élelmiszer Online
Címkék: alma Tesco gyümölcs élelmiszer fogyasztó magyar gyümölcs
A Tesco a Váci úti Extra áruházában indította útjára a hazai almát népszerűsítő kóstoltató akcióját a Vidékfejlesztési Minisztérium közreműködésével. Ashley Hicks, a Tesco kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a hazai vásárlók között egyre nagyobb az igény a kiváló minőségű magyar gyümölcsökre, amelynek a cég ezúttal kitűnő szabolcsi és zalai almákkal kíván megfelelni.
A Tesco 6,5 millió kilogramm kiváló minőségű magyar almát juttat el a hazai fogyasztókhoz, amellyel jelentős mértékben segíti a hazai termelőket is. A Tesco az almaszezon kezdetekor ismételten a magyar agrárgazdaság értékesítési kihívásaira kívánta felhívni a figyelmet akciójával. Négy nagy beszállítótól és közvetve csaknem 120 kistermelőtől érkeznek minőségi almafajták Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyéből a Tescóba. A magyar almák alkotják az áruházlánc kínálatának legnagyobb részét, hiszen amíg rendelkezésre áll megfelelő minőségű és mennyiségű magyar alma, kizárólag azok kerülnek a polcokra az ország valamennyi Tesco áruházában.


Budai Gyula államtitkár a megnyitón
Az almakóstolással és ismeretterjesztéssel egybekötött rendezvényen részt vett Budai Gyula parlamenti államtitkár, Ashley Hicks, a Tesco kereskedelmi igazgatója, Dr. Mártonffy Béla, a FruitVeB szakmaközi szervezet elnöke, valamint Tóth Bernadett, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Ellenőrző Bizottságának tagja, de a résztvevők kérdezhettek a jelenlévő magyar almatermelőktől, Rácz Imrétől és Bölcskey Györgytől is.

Az alma jótékony hatásai régóta ismertek a népi gyógyászatban, és ma is az egyik immunerősítő táplálékkiegészítőnek számít a téli hónapokban. Nagy tápértéke és vitamintartalma miatt méltó helyet foglal el az egészséges étrendben, nyersen fogyasztva magas víztartalmával járul hozzá a folyadékfogyasztáshoz. Végül nem utolsó szempont az sem, hogy akár mindennap sokrétűen felhasználható a konyhában.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez