Keresés a tartalomban:
Elektronika

Menetjegy: aki otthon nyomtat, jobban jár!

2013. november 6., Szabó Zoltán Attila
Címkék: online jegyeladás MÁV-Start Elvira menetjegy vasúti jegy
Folyamatosan nő az otthon nyomtatott vagy elektronikusan bemutatott menetjegyek aránya, amióta három százalékos kedvezmény jár az így megvásárolt jegyekhez. Mára tízből három online vásárolt menetjegyet egy egyszerű nyomtatót használva nyomtatnak ki az utasok. Az aktív felhasználók száma nő, ezzel rövidül a sorban állás ideje a pénztáraknál.
Júliustól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése alapján három százalékos kedvezményt ad a MÁV-START Zrt. minden olyan internetes vásárlójának, aki – akár bankkártyával vagy mobilegyenlegről fizetve – az otthoni nyomtatás vagy a digitális bemutatás lehetőségét választja. Az engedményt a teljes árú jegyeknél és az összes kedvezménytípusnál is biztosítja a vasúttársaság. Az otthoni nyomtatással belföldi, egy útra szóló menetjegyeket, pót- és helyjegyeket, élőállat- és kerékpárjegyeket lehet megvásárolni. A menetjegyek QR-kódját pedig – például az InterCity járatokon utazva – lehet az arra alkalmas telefon vagy számítógép képernyőjén a jegyvizsgálóknak bemutatni.
 
Az elmúlt hónapokban megkétszereződött azoknak a menetjegyeknek az aránya, amelyeket nem a jegykiadó automatáknál, hanem máshol nyomtattak ki az utasok. A július előtti 15-16 százalékos arány szeptember-októberre 29-30 százalékosra nőtt. Az intézkedés az internetes jegyértékesítési rendszer aktív felhasználóinak számát is bővítette, havonta négyezerrel többen vásároltak online az előző félév adataihoz képest. A 2008-as indulás óta összesen 2,3 milliószor vették igénybe az utazók a MÁV-START internetes jegyvásárlási lehetőségét. A rendszerben vásárlók már több mint kétszázhatvanezer esetben éltek az otthoni nyomtatás lehetőségével.
 
Egyébként az Elvira internetes menetrendi kereső az egyik első magyar online alkalmazás volt. Az utasok elvárásainak megfelelve 2008-ban valósulhatott meg, hogy az Elvira már nemcsak menetrendi adatokat és árinformációkat jelenített meg, hanem lehetőség nyílt a vonatjegyek megvásárlására is. Öt éve indította el a MÁV-START internetes jegyértékesítési rendszerét, amellyel a pénztárak előtti sorban állást elkerülve, akár otthonról is megválthatóvá váltak a menetjegyek.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez