Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Második helyen a kiberbűnözés

2013. november 28., itbusiness.hu/SV
Címkék: kiberbűnözés adatszivárgás adtlopás biztonsági hibák személyes adatok
Felmérések szerint a kiberbűnözés a világ második leggyakoribb gazdasági bűncselekményévé vált. A PricewaterhouseCoopers kutatása szerint a kiberbűnözők fő célpontjai a kis pénzügyi és egészségügyi szolgáltatók.
Millió vállalkozás működik kevesebb, mint 20 alkalmazottal, kezdve a fogorvostól, a pénzügyi tanácsadókon keresztül, a független jogi tanácsadói irodákig bezárólag, amelyek fő fókuszpontjában saját szakértelmük és nyereségük áll.
 
Ugyanakkor ezek a kisvállalatok sokszor figyelmen kívül hagyják az informatikai eszközök biztonságát, amelyek hiánya sok kockázatot rejt magában. A Verzion 2013-as adatszivárgásokat vizsgáló jelentése szerint a 621 azonosított adatszivárgás közül, több mint 30 százalékot a 100 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalatoknál észlelték.
 
A PricewaterhouseCoopers által, 2013-ban elvégzett, az Egyesült Királyság Gazdasági Minisztériuma (BIS) részére készített felmérés szerint az adatszivárgások száma 76 százalékos növekedést értek el a kis-és középvállalatok körében. Azon kisvállalkozások, amelyeket az elmúlt évben legalább egyszer megtámadtak, 15 százalékuk megerősítette, hogy jogosulatlan személyek fértek hozzá az üzleti adataikhoz, valamint 9 százalékuk elismerte, hogy ellopták szellemi tulajdonát.
 
Ezek az aggasztó adatok annak is köszönhetőek, hogy a kiberbűnözők egyre nagyobb számban fordulnak a kisebb vállalatok felé, hiszen azok nem rendelkeznek a multik erős biztonsági megoldásaival. A biztonsági hibák eredményeinek köszönhetően mára a kiberbűnözők fő célpontjai a kis pénzügyi és egészségügyi szolgáltatók lettek, amely annak is köszönhető, hogy mindkét szektor nagyon bizalmas és érzékeny információkat, orvosi feljegyzéseket és banki adatokat kezel és tárol.
 
Minden kisvállakozásnak figyelmet kell szentelnie a személyes adatok védelmére, amelyek magukba foglalják az ügyfelek személyes adatait, egészségügyi adatokat, ügyfél információkat, valamint vásárlási szokásokat – javasolja a Kaspersky Lab.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez