Keresés a tartalomban:
Autó

Kgfb - a vidéki autósok jártak jól

2013. november 4., biztositasiszemle.hu/SV
Címkék: biztosítás kötelező biztosítás kgfb díjhirdetés Astra PBA
A tavalyi óriási díjcsökkenések után a 2014-es kötelező gépjárműfelelősség-biztosítások tarifái csak vidéken estek – ez derül ki a PBA Biztosítási Alkusz elemzéséből, amelyet a szombaton meghirdetett kgfb díjak alapján készített saját ügyfélportfolióján belül.
A budapesti kgfb-tarifák átlagosan egy százalékkal, a megyeszékhelyen élők kötelezője jelentősen, nyolc százalékkal növekedett. Ezzel szemben a kisebb vidéki településeken élőké tíz százalékkal csökkent. Az elmúlt egy évben átalakult a biztosítók erősorrendje is a kgfb piacán; a tavalyi Genertel & Wáberer győztes párosból csak az utóbbi maradt dobogós; mellette 2014-ben az Astra bizonyulhat a legjobbnak.
 
A biztosítók hétvégi díjképzései alapján a kedvencek a vidéken élők, ők akár 10%-al kaphatnak jobb ajánlatot, mint az előző évben. Ezzel szemben nem kedvez a díjhirdetés t a fővárosiaknak és a megyeszékhelyeken élőnek, akik átlagosan 1-illetve 8%-al magasabb tarifákkal számolhatnak. - foglalta össze a biztosítók árképzését Waldmann Péter, a PBA online üzletágának vezetője.
 
A PBA kimutatása szerint országszerte átrendeződött a biztosítók erősorrendje a kötelezők piacán. Amíg Budapesten tavaly a Genertel dominált, idén a helyét az Astra veheti át, amelyet az Aegon és az Allianz követ. A 2013-ban első helyen álló Wáberer idén is megmarad a dobogón a megyeszékhelyeken, a többi vidéki településen viszont az Astra válthatja őt.

A kötelező átlagdíjait együttkötési kedvezmények csökkenthetik. Több biztosító például akár 50%-ot is elenged a kötelező díjából, ha a szerződő lakásbiztosítást is választ mellé. 5-15%-os kedvezményt kaphat, aki úgy dönt, hogy biztosítójával kizárólag az interneten kommunikál. A korábbi évekhez hasonlóan sokat megtakaríthat, aki eltér a megszokott negyedéves csekkbefizetéstől. Aki például beszedési megbízást (inkasszót) ad a számlájára, akár 20%-al kevesebbet fizethet. Idén van olyan biztosító is, amely a kötés dátumától függő kedvezménnyel is szolgál. Azaz 20% kedvezmény jár a november első felében kötőknek, míg csupán 10% a november második felében aktívaknak – sokan ugyanis a hónap utolsó 10 napjára hagyják a döntést.
 
Az idén nem hirdettek a biztosítók új kiegészítő szolgáltatásokat a kötelező mellé, inkább a lakásbiztosítás vagy a casco együttes megkötését díjazzák. „Ennek alapján azok az online alkusz cégek kerülhetnek előnybe, amelyek önállóan fejlesztettek kiegészítő biztosításokat ügyfeleiknek” – mondja Waldmann Péter. „Ezek alacsony díjú szolgáltatások, mint például a szélvédőkár-, az asszisztencia-és a vadkár biztosítások”.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez