Keresés a tartalomban:
Elektronika

Csalók gyűjtik az adományokat a neten

2013. november 18., MTI/SV
Címkék: csalók internet
Csalók gyűjtenek adományokat a Fülöp-szigeteket sújtó tájfun után indult nemzetközi segélyezést kihasználva, figyelmeztetett honlapján a Symantec kiberbiztonsági szoftverfejlesztő cég.
Az amerikai cég tájékoztatása szerint a különböző közösségi oldalakon és népszerű portálokon közzétett hivatalos felhívások mellett adománykérő spamek kezdtek el terjedni. A Symantec példaként be is mutat egy ilyen kéretlen elektronikus levelet, amelynek feladója az egyik hírcsatorna Fülöp-szigeteken tartózkodó munkatársaként mutatkozik be, és egy közismert bankon keresztül kéri a segély folyósítását.
 
A Symantec fokozott óvatosságra inti az adományozásban részt vevőket. A vállalat közölte: a biztonságos csatornákon keresztül való segélyezés érdekében továbbra is igyekszik kiszűrni az ehhez hasonlatos visszaéléseket.
 
A délkelet-ázsiai országon november 8-án végigsöprő trópusi szélviharnak a manilai kormány hétfői közlése szerint legalább 3976 halálos áldozata van, és mintegy 1600 embert eltűntként tartanak számon.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez