Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Illegális hússzállítmányt semmisítettek meg

2013. november 11., MTI/SV
Címkék: NAV illegális hús rajtaütés Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Illegális hússzállítmányra csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) A jól szervezett hálózat tagjait akkor érték tetten, amikor 11 tonna külföldről illegálisan behozott nyershúst rakodtak.
A NAV Pest megyei adóigazgatóságához érkezett jelzés szerint az egyik dunakeszi bevásárlóközpont parkolójában éjszakánként illegális húsátrakás zajlott. Pénteken az adóellenőrök és pénzügyőrök a Nébih munkatársaival közösen ütöttek rajta a húscsempészeken.
 
A külföldi kamionokból előkerült darabolt baromfi nyersárura és hasított félsertésekre már több magyar húsipari cég teherautója várakozott, hogy az illegális szállítmányt fővárosi és vidéki vágóhidakon keresztül adózatlanul értékesítsék a magyar piacon.
 
A termékek állapotából a Nébih szakértői arra következtettek, hogy a húst vélhetően szabálytalanul tárolták, levet engedett, majd újrafagyasztották. Az árun semmilyen jelölés nem szerepelt. Bizonytalan eredete és állapota miatt a teljes mennyiséget megsemmisítették.
 
A lefoglalt dokumentumokból kiderült, hogy egy lengyel kamion rendszeresen szállította az illegális húsárut részben magyar, részben szlovák vállalatoknak.
 
A vevők az áru átvételekor készpénzben fizettek. Az adóhatóság nyilvántartása szerint az ügyben érintett magyar cégek áfabevallást eddig nem nyújtottak be, velük szemben az adóhatóság már a rajtaütést megelőzően áfaellenőrzéseket indított.
 
A NAV további vizsgálatokat folytat, különös tekintettel arra, hogy az ügyben egy európai csalási lánc ismert tagja és több nagyobb magyar cég is érintett.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez