Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Több hitelt veszünk fel

2013. november 27., marketinginfo/SV
Címkék: hitel személyi kölcsön Cetelem lakásfelújítás hiteligénylés
Több évnyi stagnálás után újra megindult a személyi kölcsön állomány növekedése: 2013 első kilenc hónapjában 12%-kal több hitelt vettek fel a fogyasztók, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Az online ügyintézés pedig egyre népszerűbb: a Cetelemnél minden második (50%) személyi kölcsön igénylés már az interneten zajlik.
Korábban az online szolgáltatások igénybevétele az interneten otthonosabban mozgó, a technikai újdonságok iránt nyitott fiatalabb korosztály "kiváltsága" volt. A változás itt is jól érzékelhető: ma már az idősebbek sem idegenkednek a netes ügyintézéstől, hiszen az online kölcsönök közel felét (42%) a 40-60 év közöttiek veszik fel a Cetelem friss adatai szerint.
 
Ha az online személyi hitel területi "eloszlását" vizsgáljuk, az adatokból jól látszik, hogy az igénylések 87%-a fővároson kívüli településekről érkezik. A kisebb vidéki települések lakói is szívesen használják az online ügyintézést, hiszen számukra különösen fontos, hogy ne kelljen hosszú utat megtenni a bankfiókig.
 
A lassan múló válság felelős gondolkodásra és tudatosabb pénzügyi döntésekre sarkall. Személyi kölcsön esetében olyan összegre és futamidőre esik a választás, ami nem terheli túl a családi költségvetést. A Cetelem adatai alapján az átlagos kölcsönösszeg 900.000 forint, amihez a legtöbb esetben belátható, 5 éves futamidő társul. A szabad felhasználású személyi kölcsön esetében a leggyakoribb hitelcél a lakásfelújítás, ezért a "renoválási szezonban", tavasszal és ősszel történik a legtöbb hiteligénylés. A növekvő tudatosság itt is megmutatkozik: új lakás vásárlása helyett előtérbe kerül a felújítás, új autó helyett pedig a használtra esik a választás, emellett sokan finanszírozzák a családi eseményeket is kölcsönből.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez