Keresés a tartalomban:
Jog

Hamis mosószerek

2013. november 25., privatbankar.hu/SV
Címkék: NAV mosószer hamis áru mosópor
Több mosószerhamisító üzemet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói. Összesen 4,5 tonna hamis mosóport, több mint 32000 liter folyékony mosószert, másfélezer doboz hamis vízlágyítót, több ezer kilogramm alapanyagot, és a gyártáshoz használt eszközöket, csomagolóanyagokat foglaltak le. Tíz férfit hallgattak ki gyanúsítottként - közölte a NAV.

Elsőként Budapesten a X. kerületben találtak a NAV Bevetési Főigazgatóságának járőrei egy hamis mosószerekkel teli raktárat, ahol éppen töltötték és csomagolták is a hamis árut. A pénzügyi nyomozók ezt követően további négy fővárosi helyszínen tartottak házkutatást, és a tetten ért öt férfit, valamint társukat gyanúsítottként hallgatták ki.

Így készül a hamis mosószer


Nem sokkal később Dél-Alföldön egy volt békéscsabai autószalonban értek tetten mosószer hamisítókat a pénzügyi nyomozók. Az elkövetők éppen egy teherautóról rakodták le a frissen érkezett alapanyagokat, amikor a NAV pénzügyi nyomozói a helyszínre érkeztek.


Az egyik helyiségben egyszerű mosószódát töltöttek ismert márkájú vízlágyítóként felcímkézett dobozokba. A másik helyiségben éppen betonkeverővel vegyítettek konyhasót egy olcsóbb kategóriájú mosóporral, majd a keveréket ismert mosószer márkaként felcímkézett kartondobozokba és vödrökbe öntötték. A hamisított árut raklapokra pakolták, zsugorfóliázták és piacon értékesítették.

Cigaretta a pótkerékben

Mindezen túl az egyik elkövető által használt autóban a pótkeréknél elrejtve 10 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát is találtak, majd az épületben még további 795 doboz magyar adójegy nélküli és 818 doboz ukrán adójegyes cigarettát, továbbá 14,1 kg vágott dohányt foglaltak le.

A tetten ért négy férfit a védjegyoltalom alá eső termékek utánzása miatt iparjogvédelmi jogok megsértése megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, de további bűncselekmények miatti felelősségre vonásuk is várható.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez