Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Erasmus+ - négymillió diák tanulhat külföldön

2013. november 19., Európai Parlament/SV
Címkék: diák tanulás Európai Parlament Erasmus
Az Európai Parlament jóváhagyta az új Erasmus+ programot, amely diákok, tanárok, oktatók és szakmunkás-tanulók külföldi tanulását támogatja majd az Európai Unióban. A programban önkéntesek és fiatal sportolók is részt vehetnek. A master-fokozatot szerző diákok egy új garanciamechanimus révén olcsóbban juthatnak majd a külföldi tanuláshoz szükséges hitelhez.
„A Leonardo da Vinci program már 1995 óta működik, és eddig nagy sikernek bizonyult. A fiatalok munkanélkülisége elleni küzdelemben nem nulláról kell indulnunk. Azonban a meglévő programoknak megfelelő pénzügyi hátteret kell biztosítanunk" - mondta Doris Pack képviselő (néppárti, Németország) a szavazás előtt.
 
Az Erasmus+ egy csokorba fogja a Comenius, Erasmus, Erasmus Mundus, Leonardo da Vinci és a Grundtvig uniós oktatási és képzési programokat, és most először a sportot is magába foglalja. Az alprogramok megőrzik az európaiak számára már ismerős neveiket.
 
A 14,7 milliárd euró összköltségvetésű Erasmus+ a 13-30 év közöttieknek segít a külföldi tanulásban, a master fokozatot szerzők számára pedig olyan hitelgarancia-mechanizmust kínál, amelynek segítségével a fiatalok egy éves tanulás esetén 12 ezer eurós, két éves kurzus esetén 18 ezer eurós hitelt vehetnek fel a másik uniós országban zajló képzésre. A Parlament kiemelte: a garanciarendszer nem válthatja fel a már meglévő nemzeti ösztöndíj-rendszert vagy áll új nemzeti rendszerek útjában.
 
Az Erasmus+ a különböző képzőközpontok és a vállalatok közötti együttműködést is támogatja. Az ún. tudás- és szakképzettség-fejlesztési szövetségek célja, hogy a diákok valós munkakörülmények között, új tantervek szerint a munka világának igényeihez igazodva tanuljanak.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez