Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Egységes közműszámlák

2013. november 4., NFH/SV
Címkék: NFH közműszámla jogszabály egységes számla
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz sok panasz érkezik a bonyolult számlák miatt, ezért jogszabályban rögzítenék a közműszámlák formátumát és tartalmát. Az új jogszabály vonatkozik majd a gáz, a villany, a távhő, a víz- és csatorna, valamint a szemétszállítási és a kéményseprési számlákra is. A cél az, hogy egyszerűbb, átláthatóbb számlákat kapjanak a fogyasztók.
Ez az úgynevezett elsődleges számla, de természetesen a továbbiakban is kötelesek lesznek a szolgáltatók az úgynevezett részletes számlát kibocsátani, amelynek összevethetőnek és pontosan követhetőnek kell lenni.
 
A fogyasztókat leginkább csak a fogyasztás, a szorzószám és a végösszeg adatok érdeklik a közműszámlákon - nyilatkozta dr. Kathi Attila. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kabinetvezetője hangsúlyozta, idén januártól mindez kiegészül még a rezsicsökkentés kedvezményével.
 
Jelenleg azonban a számlákon számos más adatot is feltüntetnek a szolgáltatók, amik sokszor megtévesztik az ügyfeleket, emiatt aztán számos panasz érkezik hozzájuk- tette hozzá. „A fizetendő összeg vonatkozásában benyújtott panaszoknál általában az derül ki, hogy maga az összeg helyes, a követelés jogos, csupán valamit félreértett az fogyasztó” – nyilatkozta Kathi Attila.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez