Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Veszélyes PB gáz palackok

2012. november 28., Pénzcentrum.hu
Címkék: PB gáz Prímagáz gázforgalmazó csalás záró fólia palack csere
Illegálisan töltött PB-palackokat árusítottak gyanútlan ügyfeleiknek egy dunaszegi gázcseretelep nemrég letartóztatott tulajdonosai. Az elkövetők ezzel egész környezetüket, minden vevőjüket veszélyeztették, nem mellesleg több tízmilliós gazdasági bűncselekményt követtek el. Mivel a túltöltött vagy nem megfelelően ellenőrzött palack életveszélyes, vásárlóként is figyelnünk kell a csalásra utaló jelekre.
Normal 0 21 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Amellett, hogy a vállalkozás a költségvetésnek jelentős, legalább ötvenötmillió forintos kárt okozott, nagyon felelőtlenül járt el − hívta fel a figyelmet Kirilly Tamás, a Prímagáz műszaki igazgatója. A konkrét esetben a vámkommandó több mint kétezer illegálisan töltött palackot foglalt le, amelyek között szép számmal akadtak túltöltött, illetve nem egynek lejárt a használati engedélye. Így a palackok egy része tűz- és robbanásveszélyes volt, bármikor jelentkezhetett volna szivárgás vagy túlnyomás. A kereskedő a vevők életét veszélyeztette, ráadásul az érintettek zöme nem is tudta, milyen palackot vásárol.
 
Célszerű ezért, ha a PB-palack cseréjekor vagy vásárlásakor odafigyelünk az illegális töltés jeleire. Ilyen lehet, ha a palack túl van töltve, ami hivatalos gázforgalmazónál nem fordulhat elő. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy megkérjük a forgalmazót, előttünk mérje meg a palack súlyát. A szabályosan, 11,5 kilogramm gázt tartalmazó palack súlyának mindenképpen a palackon szereplő tárasúly és a 11, 5 kg összege alatt kell legyen néhány dekával! Ha kevesebb, meg akarnak károsítani, ha több, akkor veszélybe sodornak minket.
 
Ellenőrizzük a palack nyakán, szelepén lévő zsugorfólia épségét! Ha van ilyen fólia és erősen tart, jó palackot készülünk megvenni. Ha a Magyar Pébégázipari Egyesület tagvállalatainak jelzéseit találjuk a záró fólián, akkor az egy további garancia arra, hogy legálisan töltöttet választottunk, használatával biztonságban tudhatjuk magunkat és a családunkat − hangoztatta a szakértő.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez