Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Vasútjegyet automatából

2002. november 26., Kosár információ
Címkék: automata vonatjegy MÁV-Start jegyértékelsítés jegykiadó
Negyvennyolc jegykiadó automatát telepít a MÁV-START a Budapest és Szolnok közötti vasútvonalakra jövő tavasztól kezdődően. A szolgáltatásfejlesztéssel nemcsak az utasok menetjegy- és bérletváltási lehetőségei bővülnek, hanem az értékesítés is költséghatékonyabbá válik a vasúttársaság számára. A napokban megkötött szerződés még további hatvankét automata telepítésére is lehetőséget biztosít.
Egyre gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a menetjegyek, bérletek megvásárlását a jegyértékesítési rendszer megújításával a MÁV. Az utasok a pénztárak előtti sorban állást akár az internetes vásárlás segítségével vagy akár a jegykiadó automaták igénybe vételével már most is el tudják kerülni. Jelenleg hat helyszínen (Keleti, Nyugati, Déli pályaudvarokon, Kelenföldön, Ferihegyen és Pestszentlőrincen) található tizennégy darab jegykiadó automata, amelyeket igénybe lehet venni azonnali menetjegyvásárlásra. A vasúttársaság az egyik legújabb szolgáltatásfejlesztésével a jegykiadó automaták mennyiségét kívánja növelni, az érintett állomások és megállók körét is bővítve.
 
A szolgáltatásfejlesztéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárás lezárult, a MÁV-START a napokban kötötte meg a szerződést az automaták leszállítására, valamint a garanciális javításokra. Első körben negyvennyolc automatát telepít a vasúttársaság, ezek közül negyvenet a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal összes állomására és megállóhelyére, nyolcat a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonal hat állomására, megállójába. Ezen felül lehetőség lesz – a szerződésben foglalt opció lehívása esetén – további hatvankét automata telepítésére is a budapesti elővárosi vonalakon.
 
Ezekből az új automatákból bármilyen belföldi viszonylatra vásárolható lesz menetjegy, valamint bérlet és IC pót- és helyjegy is. A jegyvásárláson túl így az interneten rendelt tikettek átvétele, kinyomtatása is lehetségessé válik. Az automatáknál készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni, továbbá lehetőség lesz az érintkezésmentes bankkártyák használatára. Az első automaták várhatóan 2013 tavaszától állnak az utazók rendelkezésére. A MÁV-START célja az elővárosi vonalakon a menetjegyvásárlási pontok számának növelése, mindezt úgy megvalósítva, hogy a bővítéssel költséghatékonyabbá válik maga az értékesítés. A jegyértékesítés fejlesztése folyamatos, ennek keretében további automaták beszerzését tervezi a vasúttársaság.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez