Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Élelmiszerbiztonsági konferencia

2012. november 23., NÉBIH
Címkék: élelmiszerbiztonság élelmiszerlánc élelmiszer eredetű megbetegedések élelmiszerjárvány EFSA NÉBIH
Élelmiszerlánc-biztonság a XXI. században: eredmények és kihívások címmel, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) közös szervezésében került megrendezésre november 22-én az a nemzetközi konferencia, amely az élelmiszerbiztonság jelenlegi helyzetét és a jövőbeli kihívásait tárgyalta.
A konferencia egyúttal megemlékezett az EFSA megalapításának 10. évfordulójáról is. dr. Oravecz Márton, a NÉBIH elnökének köszöntője után a rendezvény nyitóelőadását dr. Kardeván Endre államtitkár, országos főállatorvos tartotta a hazai élelmiszerlánc-biztonsági rendszerről, az eddigi eredményekről, és a további fejlődés stratégiai szempontjairól.
 
Az EFSA képviseletében Bernhard Url, az EFSA kockázatértékelésért felelős igazgatója számolt be az utóbbi tíz év európai kihívásairól és a folyamatban levő változásokról.
 
A további neves hazai és külföldi előadók tolmácsolásában szó esett a jövőbeli változások lehetséges irányairól, a klímaváltozás várható hatásairól, a globalizáció által jelentett nehézségekről és előnyökről, az élelmiszer eredetű megbetegedések alakulásáról, és a közelmúltban lezajlott, nagy visszhangot kiváltott élelmiszerjárványok tapasztalatairól.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez