Keresés a tartalomban:
Autó

Finisben a kgfb kampány

Pórul járhat, aki nem figyel a határidőkre

2012.november 27., biztositasiszemle.hu
Címkék: kgfb.biztosítás kampány FBAMSZ.biztosító kötelező biztosítás
Az alkuszok tapasztalatai szerint az autósok jelentős része az utolsó napokban jár utána, érdemes-e a kampányban kötelező biztosítást váltania. Visszatérő tapasztalat, hogy a szerződésváltás a későn beérkező felmondás miatt hiúsul meg.
A meglévő szerződés felmondásának ugyanis lekésőbb december 1-jéig igazolhatóan meg is kell érkeznie az érintett biztosítóhoz. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az alábbiakban összegzi, hogy a későn ébredőknek mire kell fokozottan figyelniük a sikeres váltás érdekében.
 
„Szövetségünk valamennyi, kötelező biztosítással foglalkozó alkuszcége garantálja, hogy a november 29-én éjfélig beérkező felmondások időben eljutnak a biztosítóhoz, többségük pedig még 30-án, pénteken is egész nap biztosítja a teljes körű ügyintézést – tájékoztat Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke. – Az utolsó napon, szombaton azonban (ez most munkanap lesz) a felmondást már a biztosító fiókjában, személyesen javasoljuk intézni.”
 
Annak az üzembentartónak, aki a biztosítója fiókjában intézi a szerződés felmondását, olyan nyilatkozatot kell beadnia, amelyben minimálisan a nevét és címét, az eddigi biztosító nevét, az aktuális kötvény számát, az autó rendszámát, valamint a felmondásra vonatkozó szándékot is feltünteti. Az utolsó napról lévén szó, mindenképpen indokolt a felmondólevél befogadásáról igazolást kérni, vagy a felmondás másolatán az átvételt leigazoltatni!
 
„Továbbra is javasoljuk azonban az alkuszi közreműködés igénybe vételét – folytatja az alkuszszövetség elnöke. – Így ugyanis nem csak a biztosító fiókokban való sorban állást kerülhetjük el, hanem egyúttal rendelkezhetünk az új biztosítás megkötéséről is. Az alkuszok emellett szükség esetén segítenek a kártörténeti igazolással kapcsolatban felmerülő problémák elhárításában, illetve a későbbiekben – szükség esetén – egy káreseménykor is közreműködnek az ügyintézésben. Mindezek a szolgáltatások az ügyfél számára semmilyen további kiadással nem járnak.”

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez