Keresés a tartalomban:
Elektronika

Google TV Európában

2012. november 16., It-business/TechCrunch
Címkék: Google TV YouTube Android videólejátszás iPhone
Alig egy hónappal az amerikai indulás után néhány európai országban is elérhető a Google videószolgáltatása. a Google TV-n keresztül.
A cég alig egy hónapja indította filmkölcsönző szolgáltatását az Egyesült Államokban és az új Nexus gépek megjelenésével Európában is elérhetővé tette azt, egyelőre az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban vásárolhatnak vagy kölcsönözhetnek filmeket a Google TV felhasználók.
 
A filmek mellett a cég Európába hozta a tavaly Google Music-ként indult, majd a Play márkanévbe beolvadt zenei szolgáltatás, amelynek felhasználói saját zenéiket tölthetik a Google szervereire, illetve vásárolhatnak a legnagyobb kiadók kínálatából. A zenei szolgáltatás elérhetővé tétele mellett a cég a Play Music alkalmazást is megújította, új lejátszási és rendszerezési módszereket bemutatva, illetve javítva az offline lejátszást.
 
A Google TV mellett megújult a YouTube Android alkalmazás is, amelyet most szintén a televízióval hoztak összhangba. Akárcsak az iOS Airplay esetében, az Android felhasználók ezentúl közvetlenül a telefonjukról irányíthatják a televíziójukon megjelenő Google TV és YouTube tartalmakat. A megoldás szerint amennyiben a két készülék, a telefon illetve a Google TV set-top-box vagy webre kötött televízió egy wifi hálózaton üzemel a felhasználó egyetlen gombnyomással küldhet tartalmakat a nagy képernyőre, illetve irányíthatja a lejátszást a telefon segítségével távirányító nélkül.
 
A mostani frissítés egyik legnagyobb érdekessége, hogy a Google által kiadott iOS YouTube alkalmazásban ez a funkció már korábban megvolt, így például iPhone-nal irányítható volt egy Playstation 3 videólejátszás. A Google késlekedésére saját platformján egyelőre nincs hivatalos magyarázat, ám a cég még így is jóval előtte jár a hasonló szolgáltatást nyújtó Netflixnél, Hulunál, illetve Amazonnál.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez