Keresés a tartalomban:
Jog

Ellenőrzések karácsony előtt

2012. november 27., MTI
Címkék: fogyasztóvédelem ellenőrzés fogyasztóvédelmi hatóság karácsony NFH veszélyes termékek
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és megyei kormányhivatalok megkezdték ünnepek előtti ellenőrzéseiket. A hatóság laboratóriumban vizsgálja egyebek között a karácsonyi fényfüzérek biztonságosságát, és az üzletekben és a piacokon is végez ellenőrzéseket a veszélyes termékek kiszűrésére.
A közlemény szerint az idei év ellenőrzéseinek középpontjában a termékbiztonság, valamint a fogyasztók vagyoni érdekeinek védelme áll. A november 26-tól az év végéig tartó ellenőrzések során a felügyelőségek munkatársai több területen és témakörben tartanak fokozott ellenőrzéseket.
 
Például vizsgálják az árfeltüntetés megfelelőségét: a cél annak biztosítása, hogy a fogyasztók a vásárlás előtt megfelelő tájékoztatást kapjanak a termék vételáráról, a ténylegesen fizetendő ellenértékről. Igyekeznek kiszűrni a vásárlókat megkárosítókat: a hatóság ellenőrzi, hogy a vásárló valóban azt az árat fizeti-e, amit az akciós újságban vagy a polccímkén feltüntettek.
 
Ellenőrzik az akciós ajánlatok valóságtartalmát is: a felügyelőségek vizsgálják az árengedmények, az "akciós csomagok" tartalmát, és szankcionálják azt, ha fiktív árkedvezményekkel, vagy megtévesztő tájékoztatással találkoznak.
 
Az ellenőrzések elsősorban a széles fogyasztói tömegeket vonzó nagy áruházláncok üzleteire, hiper- és szupermarketekre, bevásárlóközpontokra koncentrálnak, de a felügyelők jelen lesznek a kitelepüléseken, a vásárokon és a piacokon is.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez