Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

A Posta emeli a sárgacsekk befizetés díját

2012. november 29., MTI
Címkék: csekk Magyar Posta átutalási megbízás postahivatal
A Magyar Posta Zrt. 2013. január elsejétől átlagosan 22 százalékkal emeli a bankoknak a készpénz átutalási megbízás díját, a jövő évi plusz költségek alapján - közölte a Magyar Posta Zrt.
Az MTI annak kapcsán kérdezte a Magyar Postát, hogy a Népszabadság információja szerint a a cég 112 forintról 137 forintra emeli a sárga csekk díját. A Magyar Posta hangsúlyozza, hogy a 22 százalékos mérték a 2013-tól felmerülő plusz költségeket fedezi, az emelés nem jelent a cég számára extra bevételt.
 
A posta a készpénz átutalási szolgáltatás igénybevételére a számlavezető bankokkal áll szerződéses kapcsolatban, a sárga csekk szolgáltatás díját jelenleg is a pénzintézetek fizetik meg, a jövő évi emelés is rájuk vonatkozik. A postahivatalokban jelenleg sem kell a befizető ügyfélnek a csekkek feladásáért fizetnie, ezen a jövőben sem kívánnak változtatni - közölte a Magyar Posta Zrt.
 
A cég tájékoztatása szerint árbevételének éves szinten 15-16 százaléka származik a sárga csekk forgalomból, a készpénz átutalási megbízás iránti igény évek óta csökkenő tendenciát mutat annak ellenére, hogy a termék a lakosság körében még mindig népszerű. Becslések szerint a jövő évtől életbe lépő változások ezt a trendet jelentősen nem módosítják.
 
A posta jogosult az általa nyújtott pénzforgalmi szolgáltatások díjait évente módosítani, amelyet a hatályba lépést megelőzően 30 nappal korábban, hirdetményben tesz közzé. A változtatásról tájékoztatták az érintett ügyfeleket - közölte a Magyar Posta.
 
Nyilvános adatok szerint a Magyar Posta évi 250 millió darab csekket dolgoz fel. A sárga csekken feladott összeg mintegy 2700 milliárd forintot tesz ki. A csekkdíj 22 százalékos emelését a 2 ezrelékes tranzakciós illeték, illetve az infláció mértéke indokolja.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez