Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Árukisöprés a Bricostore-ban, motozással

2012. november 26., Szabó Zoltán Attila
Címkék: Bricostore barkács áruház biztonsági őr karácsonyi vásárlás
Tud-e szépen búcsúzni egy áruház-lánc Magyarországon? – ez volt a kérdés, amelyre november utolsó vasárnapján választ vártunk. A válasz: nem. Pontosítsunk: Törökbálinton sajátosan balkáni körülmények fogadták azokat, akik a szenzációs „árukisöprési” akcióra beneveztek. Nem az alkalmazottak hozták a balkáni formát (ők annak ellenére, hogy szomorú karácsonyra készülnek, korrekt munkát végeztek), hanem az ilyen helyzetekben mindig feltűnően lelkes biztonságiak.

Ezren veszíthetik el állásukat…

November 16-án Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke jelezte: „a Bricostore barkácslánc december 31-én kivonul Magyarországról.” Az MTI által kiadott közleményben kiemelte, hogy „emiatt legalább ezren veszíthetik el munkahelyüket”. A vállalat 1997-ben telepedett meg nálunk. „Veszteségük a céginformációs adatok szerint 2009 óta folyamatosan nőtt. Hivatalosan 670 alkalmazottjuk van” – tudta meg a Budaörs Infó. Furcsamód, törzsvásárlói kártyájukról még mindig olvashatók információk honlapjukon.


Egy példa: a kijáratnál átvizsgálták a csomagokat, feltételezve, hogy aki eljön az utolsó napon nagybevásárolni, el is emelhet ezt-azt. A hazai kultúra nem épp szívderítő állapota olyankor is lemérhető, amikor nehéz pillanatokban hivatalos szöveget faragtatnak arra kijelölt alkalmazottjukkal a kereskedelmi vállalkozások.


Íme a felirat, amely a gyanútlan a vásárlókat fogadta:

„Kedves Vásárlóink! Áruházunk befogadóképessége miatt, valamint a hatékony kiszolgálás érdekében vásárlóink fogadása szakaszosan történik! Megértésüket és türelmüket köszönjük! Bricostore.”


A szakaszosság ez esetben azt jelentette, hogy a késő őszi hidegben libasorba kényszerítették a vásárlókat, akik türelmesen vártak a bebocsátásra. A „nép” átlag tíz percenként lódulhatott neki, ilyenkor is átlagosan 20-30 delikvens. Befelé egy tarfejű keménylegény és egy alighanem a szumóbajnokságra készülő, minduntalan telefonáló, az „uniformisát” igen büszkén viselő biztonsági terelte az érkezőket, akik a belépés után nem sokkal ráeszméltek: az áruházban nincs is elviselhetetlen tömeg, így nem biztos, hogy jogos oly soká’ várakoztatni a gyanútlan fogyasztót.

Megdöbbentő volt szembesülni azzal is, hogy kieresztéskor öt-hat őr keresztezte a pénztáraktól távozók útját, s minden egyes vásárlótól blokkot kértek, majd soronként(!) ellenőrizték a zacskókba pakolt, vagy éppen a hónalj alá szorított, nehezen becserkészett tételeket. Az ok: a biztonsági-csipogós kapu már nem üzemelt! Amúgy a résen lévő őrszemek tényleg nem tettek kivételt, nekik mindenki gyanús volt; ezt akivel csak tehették, tudatták is. Ha pedig valaki visszaszólt és kikérte a bánásmódot, cinikus félmondatokkal bocsátották útjára.
 
Nos, ilyen ma egy szomorú vasárnap a hazai kereskedelemben.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet
Hozzászólások:
G2A04218 - 2012. december 2. 9:31
Szabó Zoltán Attila azt érdemelné hogy órákig álljon kint és kapjon egy olyan tüdőgyulladást ami el is viszi :)
antante - 2012. december 4. 11:10
lehet azért kellenek a securitik, hogy ne is legyen az a nagy tömeg meg, hogy szétnyomják egymást az emberek...
Nagyon szerencsétlen ez a Szabó zolika vagyki :D
antante - 2012. december 4. 12:30
lehet azért kellenek a securitik, hogy ne is legyen az a nagy tömeg meg, hogy szétnyomják egymást az emberek...
Nagyon szerencsétlen ez a Szabó zolika vagyki :D
antante - 2012. december 4. 12:31
lehet azért kellenek a securitik, hogy ne is legyen az a nagy tömeg meg, hogy szétnyomják egymást az emberek...
Nagyon szerencsétlen ez a Szabó zolika vagyki :D

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez