Keresés a tartalomban:
Jog

Bírósági ítélet Ticketpro ügyben

2012. május 21., Budapesti Békéltető Testület
Címkék: Budapesti Békéltető Testület ítélet bérlet fogyasztó fogyasztóvédelem vállalkozás per Ticketpro Kft
Ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék a Ticketpro Jegyterjesztő Kft. által a Budapesti Békéltető Testület ajánlásának hatályon kívül helyezése iránt indított perében. Az ítélet szerint a Testület a jogszabályoknak megfelelő döntést hozott.
Az ítélet kimondta, hogy a jegyeket, bérleteket vásárló fogyasztók és a jegyterjesztő között fogyasztói jogviszony fennállt a jegyek, bérletek megvásárlásával. Így – és a vállalkozás általi vállalások alapján – az elmaradt fesztivál miatt a jegyek, bérletek vételára követelhető a jegyterjesztő vállalkozástól, az tehát helytállni köteles az elmaradt rendezvény miatti, fogyasztókat ért kárért. Az ítélet teljes szövege a Budapesti Békéltető Testület weboldalán, a Közlemények rovatban érhető el.
 
A vállalkozás korábban több pert is indított a Budapesti Békéltető Testület ellen különböző ügyekben hozott ajánlások hatályon kívül helyezése érdekében. Az ügyekben a fogyasztók kérelmük szerint a vállalkozástól jegyet, illetve bérletet vásároltak a Part Fesztiválra. A fesztivál 2010.07.28-08.01. között került volna megtartásra, azonban a rendezvény szervezője (Agárd Zenei Fesztivál Kft.) bejelentette, hogy elmarad a fesztivál.
 
A vállalkozás megtagadta a jegyek árának visszatérítését. A vállalkozás vitatta a fogyasztók kérelmének a jogosságát, a Budapesti Békéltető Testület eljáró tanácsai azonban megalapozottnak ítélték meg a fogyasztói kérelmeket, így ajánlásokat hoztak, mely a jegyek, bérletek árának visszatérítésére irányult.
 
A vállalkozás több ügyben bírósághoz fordult, miután a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban Fgytv.) 34. § (4) bekezdése értelmében „a vállalkozás az ajánlás hatályon kívül helyezését a (3) bekezdésben foglaltakon túl - az ajánlás részére történt kézbesítésétől számított tizenöt napon belül - akkor is kérheti a békéltető testület székhelye szerint illetékes megyei bíróságtól, ha az ajánlás tartalma nem felel meg a jogszabályoknak.”

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez