Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Elfogadták a telefonadót

2012 május 21.
Címkék: telefonadó mobilszolgáltató Telenor parlament
A parlament pénteken döntött a telefonadóról, az új közterhet a kormány által javasolt formában fogadták el. Így annak mértéke sms-enként és kimenő hívásonként minden megkezdett perc után két forint lesz.
A július 1-jétől hatályos törvény alapján az új adót a szolgáltatóknak kell fizetniük, azt augusztustól szedik be tőlük.
 
A magánszemélyekkel kötött előfizetések után a szolgáltatók legfeljebb havi 700, míg az üzleti szerződések után maximum 2500 forint adót fizetnek, a magánszemélyeknél havonta az első tíz perc beszélgetés adómentes. Szintén mentes a telefonadó alól a segélyhívás és az adománygyűjtő számok hívása.
 
Az eredeti tervektől eltérően az adót nem a felhasználók, hanem a cégek fizetik, a Telenor már csütörtök este jelezte: amíg a céget egyszerre két különadó sújtja - addig a kétforintos új adót kénytelenek lesznek áthárítani a fogyasztókra.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez