Keresés a tartalomban:
Elektronika

Nőtt a szélessávú internet-előfizetések száma

2012. május 31., NMHH
Címkék: telefon internet internet előfizetés kábelszolgáltató adatszolgáltató vezetékes hangszolgáltatás
Az NMHH növekedés tapasztalható a szélessávú internet igényének tekintetében, hiszen márciushoz képest – nem sokkal ugyan – nőtt az előfizetések száma.
A vizsgált hónapban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 792 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók előfizetései áprilisban 835 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 285 ezer előfizetés volt a hónap végén. Összességében 2012 áprilisában az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,110 millió volt.
 
A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 34,8 százalék, második a UPC, piaci részesedése 20,6 százalék, a harmadik a sorban a Digi 13,0 százalékos részesedéssel. Ezt követi több száz kisebb szolgáltató együttes részesedése, amely 12,2 százalékot tesz ki, majd az Invitel következik 10,0 százalékkal.
 
A teljes hangcsatorna-számon belül - a beérkezett adatok alapján - a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 2,036 millió (az előző hónapban 2,050 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma pedig 510 ezer volt (az előző hónapban 496 ezer). Az IP-alapú hangcsatornák száma 386 ezerre nőtt az előző havi 379 ezerről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 2,992 millió volt 2012. április végén.
 
A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve a legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 60,9 százalékot jelent. Második helyen az Invitel áll 13,4 százalékkal, ezután a UPC 11,1 százalékkal, majd következik a Digi: 8,4 százalékkal.
 
Áprilisban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,46 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 61,21 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 335 millió, IP-alapon pedig 112 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 152 perc volt.
 
A 2012. áprilisi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. április óta összesen 667 ezer számot hordoztak.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez