Keresés a tartalomban:
Elektronika

Egyre népszerűbb az internetes vásárlás

2012. május 21., GKI
Címkék: internet webáruház bankkártyás fizetés utánvét GKI
„A GKI legfrissebb adatai szerint hazánk 9,96 millió lakosa közül 3,76 millióan használják az internetet, és 1,21 millióan vásárolnak rendszeresen a világhálón keresztül. Ennél azonban lényegesen többen próbálták már ki az online vásárlást, az Ipsos ASI tavaly év végi kutatása szerint a netezők 90 százaléka rendelt már legalább egy alkalommal valamit a webről.
A termékek internetes kiskereskedelmi forgalmának nemcsak az értéke, hanem a teljes kiskereskedelmi forgalomra vetített részesedése is stabilan növekszik: míg a 2010-es 133 milliárd a teljes piac 1,8 százalékát jelentette, addig ez 2011-ben már 2,4 százalék volt, míg idén várhatóan 3 százalékra nő.
 
Az interneten a műszaki cikkek népszerűsége továbbra is töretlen, hosszú évek óta a leggyakrabban vásárolt termékek közé tartozik az élelmiszerek, a könyvek, a szállásfoglalások és a belépőjegyek mellett. Az átlagos vásárlási érték a vásárlások mennyiségének növekedésével párhuzamosan ugyanakkor folyamatosan csökken, a GKI adatai szerint jelenleg 7000 forint körül van.
 
Az internetes vásárlás fejlődésének azonban gátjai is vannak hazánkban. Ezek közül az egyik legnyilvánvalóbb az internet-penetráció: habár közel minden otthoni számítógép rá van csatlakoztatva az internetre, a lakosság számítógép-ellátottsága mindössze 55 százalékos.
 
A másik gát az, hogy a magyar internetezők idegenkednek az egyik legkényelmesebb fizetési lehetőségtől, a bankkártyától – a bankkártyás fizetés részesedése mindössze 5 százalék az online kiskereskedelemben, a legtöbben az utánvétes módszert választják. A harmadik akadály pedig a bizalmatlanság: sokan nem szeretnek olyan terméket vásárolni, amelyet előtte nem volt alkalmuk kézbe venni, kipróbálni.”

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez