Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Alacsony a fogyasztói bizalom

2012. május 2., MTI
Címkék: Nielsen fogyasztó fogyasztói bizalom
A fogyasztói bizalom Indiában a legerősebb, Magyarországon a leggyengébb a Nielsen nemzetközi piackutató legújabb, 56 országban 28 ezer ember megkérdezésével végzett felmérése szerint.
A Nielsen megjegyzi, hogy a felmérés az első negyedévet tükrözi, és azóta változhatott a helyzet, miután az Európai Bizottság a maga részéről zöld jelzést adott Magyarország hiteltárgyalásainak. Bár utolsó helyezett volt, a fogyasztói bizalom Magyarországon is javult kissé a tavalyi negyedik negyedévihez képest - tették hozzá a Nielsen szakemberei. Fogyasztói bizalomban a nemzetközi ranglista második helyezettje - habár messze lemaradva - holtversenyben Írország és Lengyelország, és az első tíz között van Szaúd-Arábia, Románia, Japán és Kína is.
 
Az utolsó tíz között a magyarországinál ugyan jobb, de igen gyenge volt a fogyasztói bizalom az első negyedévben Egyiptomban, Görögországban, Norvégiában, Portugáliában, Olaszországban. Az első negyedévben az Egyesült Államokban nőtt a leggyorsabban a fogyasztói bizalom, több mint négy és féléves csúcsra. A térségek átlaga szerint a legbizakodóbbak az ázsiai-csendes-óceáni országokban voltak a fogyasztók, őket a latin-amerikaiak követték.
 
Németország a középmezőnyben maradt kissé javuló fogyasztói bizalommal, általában azonban az euróövezetben és különösen a mentőhitelekben részesült országokban igen nyomott maradt a fogyasztók kedve - írta a Nielsen. A fogyasztói bizalom világátlagának jelzőszáma 94 pontra javult a tavalyi utolsó negyedévi 89 pontról. Összehasonlításul: a 2005-ben kezdett felméréssorozat eddig sehol túl nem szárnyalt bajnoka India, 137 ponttal 2006 második felében.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez