Keresés a tartalomban:
Jog

Együttműködő a CIB bank

2012. május 4., PSZÁF
Címkék: békéltető testület pénzügyi békéltető testület PSZÁF CIB Bank
Mivel a bank kiemelkedően elősegíti a fogyasztói jogok érvényesülését, ezért lekerült a nem együttműködő pénzügyi szolgáltatók listájáról. A Pénzügyi Szerveztek Állami Felügyeletének közleménye.
A CIB Bank Zrt.- t a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (a továbbiakban: PSZÁF) - a Pénzügyi Békéltető Testület jelzésére - törvényben rögzített együttműködési kötelezettségének megszegése miatt 2011. évben több alkalommal bírsággal sújtotta. A fogyasztói jogok korlátozása miatt a Pénzügyi Békéltető Testület - törvényben biztosított jogával élve - a CIB Bank Zrt. nevét honlapján nyilvánosságra hozta, mint nem együttműködő pénzügyi szolgáltatót.
 
A CIB Bank Zrt. a PSZÁF közigazgatási határozatait bíróság előtt megtámadta. Ugyanakkor a CIB Bank Zrt. magatartásában 2011 novemberétől kezdődően jelentős változás állt be és a Pénzügyi Békéltető Testület eljárásában folyamatosan, kiemelkedően együttműködő magatartást tanúsít, mellyel elősegíti az Országgyűlés által megállapított fogyasztói jogok érvényre jutását. Ennek változásnak további eredményeként a CIB Bank Zrt. 2012. évben visszavonta a bírság határozatokra vonatkozó kereseti kérelmeit.
 
A CIB Bank Zrt. magatartásában beállott pozitív változás elismeréseként a Pénzügyi Békéltető Testület úgy döntött, hogy indokolatlan további szerepeltetése a nem együttműködő pénzügyi szolgáltatók listáján, ezért a CIB Bank Zrt.-t törölte a listáról.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez