Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Lejárt élelmiszerek több Tesco-áruházban

Lejárt kakaót, virslit és fék nélküli kerékpárokat találtak a fogyasztóvédők

2011. május 26., Forrás: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Címkék: tesco lejárt szavatosság élelmiszer büntetés
Több szabálytalanságot találtak Tesco hipermarketekben a fogyasztóvédelmi felügyelők, akik lakossági bejelentések és az elmúlt időszakban a társhatóságok által feltárt ügyek nyomán tartottak átfogó ellenőrzést a kereskedelmi lánc fővárosi és Pest megyei egységeiben.
Több szabálytalanságot találtak Tesco hipermarketekben a fogyasztóvédelmi felügyelők, akik lakossági bejelentések és az elmúlt időszakban a társhatóságok által feltárt ügyek nyomán tartottak átfogó ellenőrzést a kereskedelmi lánc fővárosi és Pest megyei egységeiben.
 
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tájékoztatón jelentette be: a Pest megyei felügyelők olyan, 1-3 év közötti kisgyermekeknek szánt kakaós innivalót találtak a budaörsi Tesco-ban, amelynek minőségmegőrzési ideje 2010. november 5-én lejárt. A hatóság a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatallal kötött együttműködési megállapodás alapján az ügyet átadta a területileg illetékes szakigazgatási szervnek.
 
Ugyanebben az áruházban az ellenőrök egy hete lejárt baconos grillt, valamint szabálytalan tartalmú jótállási jegyet is találtak. Egy gödöllői üzletben pedig olyan tálcás húskészítményt vásároltak az ellenőrök, amelyen két különböző fogyaszthatósági idő szerepelt, itt további 15 lejárt szavatosságú élelmiszerterméket is találtak.
 
A hatóság munkatársai több fővárosi üzletben találkoztak az akciós árak nem megfelelő alkalmazásával, amely alkalmas volt a vásárlók megkárosítására, így például előfordult, hogy a „2+1 ajándék" felirattal forgalmazott akcióban megvásárolt termék többe került, mint ha a fogyasztó külön vásárolt volna meg három önálló árut. A feltárt kifogások miatt az eljárások megindultak, illetve - az élelmiszerek esetében - a felügyelőségek az ügyeket áttették az állategészségügyi hatósághoz.
 
A tájékoztatón Fülöp Zsuzsanna szóvivő elmondta azt is, hogy az NFH saját laborjában vizsgált két- és háromkerekű gyermekkerékpárokat, s a termékek 37 százalékánál hiányzott a termékismertetőből valamilyen fontos figyelmeztetés. Több biciklinél az összeállító csavarok hámsérülést okozhattak, illetve voltak olyan alkatrészek, amelyek közé beszorulhatott a gyermek ujja. A nagyobb gyermekek részére készülő kerékpárok között volt olyan, amelyen nem volt első fék, illetve a láncvédő nem megfelelően takarta a láncot, amely így becsípheti a gyerek ruháját.
 
A Tesco válasza
 
Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója kifejtette: a Tesco a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság hivatalos értesítését még nem kapta kézhez, de amennyiben a sajtóhírek megalapozottak, természetesen együttműködve a hatósággal mindent megtesznek azért, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. A vállalat a hatóság által kirótt büntetéseket haladéktalanul kifizeti.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez