Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Magyar patikák az élmezőnyben

2011. május 16.
Címkék: gyógyszertár patika tisztaság tesztvásárló kiszolgálás gyógyszer
A legjobban karbantartott patikák Magyarországon, a leghozzáértőbb kiszolgálás Romániában található. Az INTERNATIONAL SERVICE CHECK kelet-európai gyógyszertárakban végzett kutatása azt mutatja, hogy a legjobb gyógyszertárak Romániában, Magyarországon és Szlovákiában vannak.
Ez év februárjában az INTERNATIONAL SERVICE CHECK tesztvásárlói 9 európai ország legnagyobb gyógyszertár-láncait látogatták végig, összesen 204 gyógyszertárat vizsgáltak meg. Megfigyelték a patikák külső rendezettségét, tisztaságát, a kirakatok információtartalmát, az üzlet belső tisztaságát, a világítást, a termékek megfelelő bemutatását, asztalok és székek, valamint vérnyomásmérő és ivóvíz meglétét. A vizsgálat leglényegesebb pontja természetesen a kiszolgálás – a mosolygós üdvözlés, a kiszolgálás mikéntje, a bevonódás, termékismeret, tanácsadás, és végül az elköszönés.

Magyarország Európához képest

Az összértékelés szerint Magyarország a 2. helyen végzett, a román gyógyszertárak kapták a legjobb minősítést. Magyarországot Szlovákia követte, majd Észtország, Litvánia, Lettország, Csehország és Lengyelország következett. Az utolsó, kilencedik helyen Bulgária végzett.
 
A kiszolgálás minősége tekintetében a legjobb Románia lett, a második helyen Szlovákia végzett, a harmadik Észtország.
 
A megjelenést illetően a legjobbnak a magyar gyógyszertárak bizonyultak, a Tesztvásárlók 94%-osra értékelték ezt a kategóriát. Szintén jó eredményt ért el ebben a kategóriában Észtország, Szlovákia, Lettország és Csehország.

Általános értékelés

Magyarországon az alábbi patikák bizonyultak legjobbnak:

Ami a tesztvásárlóknak a legjobban tetszett…

Magyarország: - Összességében elégedett voltam, mert teljes körű tájékoztatást kaptam és részletes termékleírást, a tanácsadást tökéletes volt.

… és ami a legkevésbé:

Lengyelország: - Olyan érzésem volt, hogy az alkalmazottak mindenféle elkötelezettség nélkül, mosolytalanul dolgoznak. Volt néhány szép termék, de semmiféle erőfeszítést nem tettek arra, hogy a vásárolni kívánt terméken kívül bármi mást is megpróbáljanak eladni (pl. kozmetikum). Szlovákia: - A gyógyszerész nem volt aktív. Kérdezgetnem kellett. Egy terméket ajánlott és csak mikor azt elutasítottam, ajánlott másikat. Nem magyarázta el a különbséget, nem mondott semmit a mellékhatásokról, az alkalmazásról… semmit. Csehország: - Az alkalmazott nem köszönt el tőlem, mert egy barátja érkezett és vele kezdett el beszélgetni.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez