Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Megtévesztés, ha nincs „Made in” címke

2011. március 23.
Címkék: textilcímkézés Made-in címke eredetjelzés eredetország megtévesztés
Az EP szakbizottsága szerint a harmadik országokból származó és ott előállított textiltermékekre kötelezően ki kellene tenni az eredetországot jelölő „Made in” címkét. A képviselők szerint csak így lehetne elejét venni a vásárlók megtévesztésének.
A származási országot jelölő „Made in” címkét kötelezően ki kellene tenni minden olyan textiltermékre, amely valamely harmadik országból érkezett az EU-ba, és ott került forgalomba – jelentette ki kedden az EP belsőpiaci bizottsága. Azoknál a termékeknél, melyek az EU-ban készülnek, az eredetjelzés választható lenne.
 
A képviselők szerint egy textiltermékről csak azt követően lehetne azt állítani, hogy valamely uniós országból származik, ha a következő gyártási fázisok közül legalább kettőn az adott EU-tagállamban átment: fonás, szövés, kikészítés vagy összeállítás.
 
A szakbizottság a mostani második olvasatban megerősítette az EP-nek az első olvasatban benyújtott javaslatait, melyek egyebek között az eredetország jelzésére, az állati eredetű anyagok megjelölésére, és egy olyan felülvizsgálati záradékra terjedtek ki, mely esetlegesen új címkézési követelményeket támasztana.
 
A tervezet célja, hogy egyszerűsítse a jelenlegi textilcímkézési szabályokat, egyúttal ösztönözze az új anyagok fejlesztését és használatát. A jelentést 30-2-4 arányban hagyta jóvá a szakbizottság, a plenáris várhatóan májusban szavaz róla.
 
Forrás: Bruxinfo

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez