Keresés a tartalomban:

Egymillió dollár Beatles-slágerek illegális terjesztéséért

20011. március 30.
Címkék: hamisítás illegális terjesztés Coldplay Beatles
Közel egymillió dolláros kártérítést fizet a BlueBeat amerikai online zeneszolgáltató brit zenészek, elsősorban a The Beatles slágereinek illegális terjesztéséért. A cég folytathatja a zeneszámok értékesítését a jogdíjak megfizetése ellenében.
2009-ben indult eljárás az ellen az amerikai weboldal ellen, amely illegálisan tette elérhetővé többek között a The Beatles és a Coldplay dalait. A felület 25 centes áron értékesítette a dalokat egészen a szolgáltatás hatósági leállíttatásáig. A szolgáltatás bezárását megelőző napokban több mint 67 ezer Beatles számot adtak el.
 
A BBC News szerint a BlueBeat.com vezetése a bírósági tárgyalás során tagadta az ellene felhozott vádakat, és azzal érvelt, hogy egy általuk kifejlesztett eljárással készítettek egyedi másolatokat a dalokról. Az ügyben eljáró bíró azonban úgy ítélte meg, hogy a weboldal tulajdonosa áltudományos kifejezésekkel takargatja, hogy valójában egyszerű CD lemezekről töltötte fel a számokat, tisztességtelen versenyhelyzetet teremtve ezzel és megsértve a jogtulajdonos kiadók jogait. A jogsértő weboldal végül egyezség útján rendezte a jogvitát a kiadókkal, amelynek keretében egymillió dollárt fizetett az EMI Group, a Capitol Records és a Virgin Records javára. A BlueBeat ügyvédje szerint a weboldal továbbra is aktív, és értékesíthet dalokat mindaddig, míg az ezek után járó jogdíjakat tisztességesen befizetik.
 
Forrás: Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez