Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Mi az a kombinált megtakarítás?

2013. március 20., PSZÁF
Címkék: PSZÁF kombinált megtakarítás bankbetét
A kombinált megtakarítás a bankbetét mellett még legalább egy másik pénzügyi, jellemzően befektetési terméket is tartalmaz. Kedvező befektetési környezetben kimagasló hozamot produkálhat, de tőke-, illetőleg hozamgaranciára vonatkozó ígéret hiányában az elérhető hozam nem biztosított!
Csökkenő illetve alacsony tendenciájú a kamatkörnyezetben, amikor a hagyományos betétek kamata nem csábító, megjelennek a piacon kimagasló kamatot kínáló, úgynevezett kombinált megtakarítási konstrukciók, melyekkel kapcsolatosan a következőket érdemes tudni.
 
Kombinált megtakarítás alatt olyan megtakarítási formát értünk, amely a bankbetét mellett még legalább egy másik pénzügyi terméket is tartalmaz. Tehát kombinált megtakarítási terméknek tekinthetők többek között a következők:

Kombinált megtakarítás egyes típusai és azok kockázatai

A legtöbb kombinált megtakarítási konstrukció közös jellemzője, hogy a hitelintézet a lekötött betétre a piaci szintet meghaladó induló „akciós” kamatot ígér. A betétben lévő összegre tehát csak az első lekötési időszakra (általában 2-3 esetleg 6 hónap) fizeti a bank magasabb kamatot, az akciós időszak lejárta után a kamatszint visszaáll a „normál” piaci kamatszintre. További jellemzőikben, mint például a hozamkockázat az egyes kombinált megtakarítási termékek jelentősen eltérhetnek egymástól.
 
További részletek a PSZÁF kisfilmsorozatának legújabb epizódjában:

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez