Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Erzsébet utalvány – bővülő szolgáltatások

2013. március 20., vg.hu
Címkék: Erzsébet utalvány üdülés cafeteria Nemzeti Üdülési Szolgálat
Az Erzsébet-utalvány család elfogadóhelyi hálózata több mint 40 ezer pontból áll, az utalványok értékesítésének és beváltásának aránya jelenleg közel 80 százalék. Az új típusú utalványok a már meglévő hálózat nagy részében is beválthatóak lesznek, ezen túlmenően több ezer új elfogadóhely szerződésének feldolgozása van folyamatban
Az Erzsébet utalvány család új tagjainak fogadtatása is pozitív a piacon. Közel 3000 új megrendelőt köszönthettünk az első két hónapban, eddigi tapasztalataink szerint új utalványaink kedveltek a munkavállalók és a munkaadók körében” – közölte a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft.. Hozzátették: az új Erzsébet-utalványaik (ajándék, iskolai, szabadidő) esetében forgalombefolyásoló tényező a szezonalitás, így például az iskolai Erzsébet-utalvány megrendelések többsége a második negyedév végén, harmadik negyedévben várható, míg az ajándék Erzsébet-utalvány kiemelt szezonja az év vége.
 
Az Erzsébet-utalvány lassan konkurens nélkül marad, hiszen a Le Chéque Déjeuner Kft. 15 év után nemrég függesztette fel a magyarországi értékesítési tevékenységét. A francia cég étkezési utalványaikat május 31-éig lehet felhasználni. A francia rivális távozásával az elfogadóhely-hálózat bővítésére mindenképpen szükség lesz az Erzsébet-utalvány esetében, hiszen például az 51,17 százalékos adóteherrel bíró ajándék-utalvány a szerződött szolgáltatóknál többek között műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruha, játék és utazás vásárlására is felhasználható lesz.
 
A minimálbér 30 százalékáig, 29 400 forintig juttatott iskolai Erzsébet-utalvány 35,7 százalék adóteher mellett adható. A szelvény felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig.

A szabadidő Erzsébet-utalvány pedig a nem pénzben kapott juttatások közül adómentes a kifizető által ugyanazon magánszemélynek az adóévben legfeljebb 50 ezer forint értékben nyújtott, sporteseményre vagy kulturális szolgáltatás igénybevételére vonatkozó juttatás.
 
Idén is az étkezési Erzsébet-utalvány lesz a legsikeresebb cafeteria-elem. A legtöbb hazai cégnél mostanra már döntöttek, hogy melyik cafeteria elemet választják. A cafeteriatrend.hu oldal felmérése szerint - melyben 711 munkáltató juttatási rendszeréről beérkező adatokat dolgozta fel Fata László cafeteria szakértő - 2013-ban a legtöbben a „hideg” étkezésre is költhető Erzsébet-utalványt kínálják: 76,9 százalék szerepelteti ezt a juttatási rendszerében. A válaszadók 54,5 százaléka biztosít lehetőséget a dolgozóinak a Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámlájának használatára.



2013-ra is többféle kedvező adózású juttatással támogathatja a munkáltató a dolgozók étkezését. Sokan ki is használják ezt. A válaszadók 64,6 százaléka többfajta juttatást is elérhetővé tesz erre a célra.
 
A legtöbben a „hideg” étkezésre is költhető Erzsébet utalványt kínálják. 76,9% szerepelteti ezt a juttatási rendszerében. A válaszadók 54,5 százaléka biztosít lehetőséget a dolgozóinak a Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámlájának használatára. 9,58 százalék kihasználja a munkahelyi étkeztetés lehetőségét is.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez