Keresés a tartalomban:
Elektronika

Digitális átállás - több ingyenes csatorna

Ingyenes set-top box a rászorulóknak

2013. március 11., MTI
Címkék: digtális átállás set top box NMHH Antenna Hungária
A digitális átállás az eddigitől eltérő műsor-összeállításra is lehetőséget ad, hiszen a jelenleginél több csatornát tesz foghatóvá. Az NMHH főigazgatójának közlése szerint mintegy 50 ezren igényelhetnek majd ingyenes set-top boxot.
A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Tóth András, az Antenna Hungária kommunikációs vezetője arról beszélt, hogy akik jelenleg ingyenesen fogják a földfelszíni sugárzású csatornákat, azoknak egy átalakító készülékre, úgynevezett set-top boxra lesz szükségük, amely mintegy hat-hétezer forintba kerül. Emlékeztetett azonban arra, hogy a rászorulók ehhez támogatást is kaphatnak.
 
A Korrektúra Kft. közleményben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatójának tájékoztatása alapján azt közölte: Magyarországon egyedülálló programot vezettek be, hogy az arra rászorulók digitális átállását segítsék. Aranyosné Börcs Janka hozzátette: különböző kutatásokat, felméréseket végeztek, helyi önkormányzatokkal egyeztettek, amiről a konferencián beszél majd, mint ahogy arról is, miként támogatják azokat, akiknek nincs lehetőségük a digitális átállás anyagi terheit viselni.
 
Az NMHH főigazgatójának közlése szerint mintegy 50 ezren igényelhetnek majd ingyenes set-top boxot (összesen mintegy 450-500 ezer háztartásnak kell beszereznie átalakítót vagy új televíziót). Ez minden esetben a helyi önkormányzattal történő egyeztetés után valósul meg - tette hozzá.
 
Somlói Zsolt, a Mindshare vezetője - a Korrektúra Kft. tájékoztatása szerint - arra mutatott rá, hogy ugyan csökkentek a tévés költések az elmúlt években, de a bővített szolgáltatást igénybe vevő új ügyfelek, akik több százezren is lehetnek, új célcsoportjai lehetnek a médiaügynökségeknek. A jogszabályok szerint Magyarországon 2014. december 31-ig kell megtörténnie a digitális átállásnak, ezután már mindenki csak digitális rendszerben televíziózhat.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez