Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Készpénz vagy kártya?

2013. március 26., Bankmonitor.hu
Címkék: készpénz bankkártya vásárlás ATM
"Készpénz vagy kártya?" – érdemes elgondolkodni, hogy melyikkel járunk jobban. Egy rossz szokás, akár 20 ezer forintunkba is kerülhet – írja a Bankmonitor.hu.
A portál szerint kezdünk a tranzakciós adóhoz hozzászokni, a piaci verseny ugyanakkor működik, csak az országos lefedettségű bankok közül csak a Volksbank az, ami minden kártyás vásárlás után áthárította az adót (igaz tranzakciós illeték helyett könyvelési díjnak hívja a díjterhelést). Ezen kívül a Budapest Bank, FHB és Raiffeisen egyes számlacsomagjainál köszön vissza a kártyás vásárlások utáni tranzakciós illeték. A többi számlacsomaggal ingyenesen vásárolhatunk a kártyánkkal, míg az ingyenes készpénzfelvétel kezd visszaszorulni.
 
Míg 20 ezer forint készpénz egy összegű felvétele esetén a legdrágább tranzakciós díjat figyelembe véve saját ATM-ből 431 forintba kerül, addig ez a legdrágább kártyás vásárlás esetén is csak 40 forintunkba kerül, saját és idegen automata esetében pedig 636 forintba. Ugyanakkor ha van egy olyan rossz szokásunk, hogy sokszor veszünk fel kisebb összegeket, akkor megtörténhet, hogy 20-szor ezer forint felvétele esetén saját ATM-ből 8620 forintot, saját és idegen ATM esetében pedig 11048 forintot fizetünk ki. Természetesen tudunk még ingyen készpénzt felvenni, ezek a lehetőségek ugyanakkor igencsak korlátozottak.
 
Amint látszik, kártyás vásárlások esetén a fenti kemény tízezreket megspórolhatjuk a kártyás vásárlással, ha pedig mindenképpen készpénzre van szükségünk, akkor a kívánt összegeket érdemes egy összegben felvenni.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez