Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Lakásbiztosítások – Magyarország első helyen

2013. március 26., privatbankar.hu
Címkék: lakásbiztosítás életbiiztosítás biztosítási díj
Magyarországon a lakások háromnegyede biztosított, és ezzel első helyen áll a régióban, az átlagosan 100 eurós biztosítási díj pedig a harmadik legmagasabb - közölte felmérése eredményét a Generali PPF Holding (GPH).
Nemrég az Aegondirekt.hu által ismertetett felmérés arról adott számot, hogy tavaly 42 ezren mondták fel szerződésüket - penetrációban azonban még így is jól állunk. A lakásbiztosítások száma alapvetően a nagy árvizek után ugrott meg Magyarországon, drága tanulópénz volt ez a lakosságnak. A magas penetráció másik oka lehet még a sok jelzálogalapú kölcsön, aminek egyik feltétele a lakásbiztosítás.



A Generali csoport régiós társasága kilenc országot vizsgált. Az egy lakásra jutó éves biztosítási díj Szlovéniában a legmagasabb 167 euróval. A biztosított háztartások viszont ott csak a lakásállomány felét teszik ki. Csehország áll mindkét kategóriában a második helyen: az átlagdíj 112 euró, a biztosítási arány pedig 50 százalék.
 
A Magyarországgal szomszédos Szlovákiában az éves díj 65 euró, viszont csak a lakások harmadára kötöttek biztosítást. A sor végén Bulgária áll, 30 eurós díjjal, és 7 százalékos biztosítási aránnyal.
 
A legnagyobb átlagos biztosítási értékben is Szlovénia áll az élen, ott 150 ezer euróra biztosítják a lakásokat, ebből az ingóság 42 ezer euró, míg Magyarországon 74 ezer euró az átlagos érték, ebből 18 ezer az ingóság. Szlovákiában a két adat: 56 500, illetve 13 ezer euró. Bulgáriában a legkisebb a biztosított érték 23 500 euróval, ebből az ingóság 1450 euró.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez