Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Torkos Csütörtök: mindenki elégedett!

2012. március 22., Szabó Zoltán Attila
Címkék: Torkos Csütörtök étterem kampány forgalmi adatok
A Torkos Csütörtök-akció újra tarolt: a frissen közzétett adatok szerint az ominózus napon 160 ezer vendég torkoskodott ezernél is több hazai étteremben. Az étteremtulajdonosok túlnyomó többsége kedvező forgalomi adatokról és a vendégek pozitív visszajelzéseiről számolt be. Minden 100 étteremből 70 jóval kedvezőbb, további 25 kedvezőbb vendégforgalomról informálta utóbb a szervezőket.
A hetedik Torkos Csütörtök után kiadott összegzésében a Magyar Turizmus Zrt kiemeli: „vendég és vendéglátó egyaránt megszerette az akciót, s a vendéglátóhelyek a forgalom hosszú távú növekedésében bíznak.” Ráadásul a résztvevők túlnyomó többsége jövőre sem akar kimaradni az akcióból, és sokan igénylik a hasonló, alaposan kidolgozott és sikeresen megvalósított kampányokat. Érdeklődés mutatkozott a vendégek részéről az akció új eleme, a „Torkos szállásajánlatok” iránt is.
 
Íme a konkrét számok:
 
A válaszadó éttermek 28,2 százaléka Budapesten, 53,9 százalék a vidéki városokban, míg 17,9 százaléka „egyéb” településen várta a vendégeket. Ezek az arányok megegyeznek a 2011-es eredményekkel. 2012-ben, akárcsak 2011-ben, az éttermek csaknem negyede első ízben csatlakozott az akcióhoz. A korábban is csatlakozó éttermek közül 2006-ban 25,3 % volt már részese az akciónak, 2007-ben 36,3 %, 2008-ban 57,8 %, 2009-ben 72,5 %, 2010-ben 89,4%, 2011-ben pedig 92,2 % kapcsolódott a Torkos Csütörtök akcióhoz, vagyis folytonosan nő az ismételten csatlakozók tábora.
 
A promócióban „tapasztalattal rendelkező” éttermek fele számolt be most arról, hogy a korábbi Torkos Csütörtök akciók hatására bővült a vendégkörük, vagyis az akció iránt érdeklődők azóta is felkeresik „őket”. Átlagosan egyébként 153 torkoskodót fogadtak az éttermek, tízből nyolcan előzetesen bejelentkeztek.
 
A Torkos Csütörtök ismertségét, a promóció eredményességét jelzi, hogy a vendégek többsége – 85,8 százaléka – az étterembe érkezéskor már tudott az akcióról. A résztvevő éttermek számát figyelembe véve, az MT Zrt. becslése szerint, 2012. február 23-án összesen körülbelül 160 ezren torkoskodtak.
 
Az étteremtulajdonosok túlnyomó többsége kedvező forgalomi adatokról és a vendégek pozitív visszajelzéseiről számolt be. Minden 100 étteremből 70 jóval kedvezőbb, további 25 kedvezőbb vendégforgalomról adott hírt, mint ahogy ez egy átlagos februári napon várható. A realizált bevételek tekintetében – a nyújtott kedvezmények ellenére is – pozitívan nyilatkoztak: az éttermek 40,2 százaléka számára a bevételek jóval kedvezőbben, további 47 százaléka számára kedvezőbben alakultak ezen a napon. Teltház miatt az éttermek 55,6 százalékának kellett visszautasítania vendégeket Torkos Csütörtökön.
 
A fogyasztói visszajelzések, amelyekről az éttermek negyede számolt be, döntően pozitívak voltak. A vendégek jó kezdeményezésnek tartják a Torkos Csütörtök akciót, és – bár ez egy adott naphoz kötődik – szívesen vennének igénybe hasonló kedvezményeket az év más napjain is. Az ételek és italok mellett általában a kiszolgálással is elégedettek voltak a vendégek. (Néhány étterem ezt saját kérdőíves felméréssel vizsgálta.) 2012-ben összesen 2900 vendég adott értékelést a Netpincér oldalain, ők 4,47-re értékelték elégedettségüket (2011-ben 4,26-os átlagosztályzatot kapott az akció).
 
A résztvevők 49,8 százaléka a Magyar Turizmus Zrt. közvetlen megkeresése révén, 9,2 százaléka az MT Zrt. regionális marketingigazgatóságain keresztül értesült az akcióról. Az akciót hirdető honlapok közül a Netpincér volt a favorit. A közösségi oldalak és általában az online eszközök térnyerése egyértelműen megfigyelhető az elmúlt évek során.
 
Idén már a kereskedelmi szálláshelyek is bekapcsolódhattak az akcióba, ún. „Torkos Csomagok” kialakításával: a Torkos Csütörtökön kapott éttermi számla vagy az éttermekbe eljuttatott szórólapok felmutatásával a torkos vendégek a csatlakozott szálláshelyeken minimum 20 százalékos- kedvezményt kapnak, vagy ajándékszolgáltatásokban részesülnek, jellemzően április végéig. Az ajánlatokat a www.itthon.hu/aktualis/torkos-szallas oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez