Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Emelkedő tojás árak

2012. március 13., MTI
Címkék: tojás árak áremelkedés
A tojás ára 22,5 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, mely összefüggésbe hozható a tyúktartásra vonatkozó szigorúbb szabályozással.

A közlemény szerint a növényi termékek ára 6,2 százalékkal csökkent, az élő állatoké és az állati termékeké 15,3 százalékkal nőtt a 2011. januárihoz képest.
A gabonafélék ára az egy évvel ezelőtti 78,2 százalékos emelkedést követően 2012 első hónapjában 6,1 százalékkal alacsonyabb volt a 2011 januárjában mértnél. Ugyanakkor a búza és a kukorica ára nőtt a 2011. decemberihez viszonyítva: előbbi 51.200, utóbbi 48.000 forintba került tonnánként.
Az ipari növények termelői ára 10,7, ezen belül az olajnövényeké 10,4 százalékkal emelkedett a 2011. januárihoz képest.
A burgonya termelői ára januárban - a tavalyi jelentős emelkedés után - 54,5, a zöldségeké 15,8 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához mérten.
A gyümölcsök árindexe januárban 10,8 százalékkal mérséklődött. Ebben az időszakban az alma értékesítése a meghatározó a termékcsoporton belül.
A vágóállatok termelői ára - az elmúlt évek stabil növekedési trendjét követve - 15,6 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A KSH közleménye szerint kiugró, 28,3 százalékos az árnövekedés a vágósertéseknél, aminek az az oka, hogy a takarmányok ára nőtt, az import csökkent.
A vágóbaromfinál 9,9 százalékos az emelkedés, miközben a vágómarhánál 12,3 százalékos csökkenés történt. Ez utóbbi a külkereskedelem időszakos visszaesésével magyarázható a KSH szerint.


Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez