Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Tavaszi ellenőrzés sorozat

Címkék: ellenőrzés NAV élelmiszer bizonylat számla bírság
A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága idén április 2-a és május 3-a között folytatja le a már megszokottá vált tavaszi ellenőrzéseit a fővárosban és Pest megyében.
Az adóhatóság fokozott jelenlétére számíthatnak a kereskedelmi-, vendéglátói tevékenységet folytató adózók, a tavaszi, illetőleg húsvéti szezonális termékeket árusító vállalkozások, valamint a tojás-, az élelmiszer- és az italáru-forgalmazók, de az adóhatóság revizorai megjelennek a tavaszi rendezvényeken, fesztiválokon is.
 
Az ellenőrzés sorozatban a NAV regionális szerveinek munkatársai kiemelten vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók bevételeikről adnak-e számlát, nyugtát, a vállalkozások szabályszerűen bejelentik-e alkalmazottaikat, betartják-e a pénztárgépek üzemeltetésére, illetőleg a jövedéki termékek forgalmazására vonatkozó szabályokat és igazolni tudják-e a kínált áru eredetét.
 
A tavalyi ellenőrzés sorozat alkalmával a legtöbb szabálytalanság (különösen a piacokon, közterületeken árusítók, a szezonális jelleggel megjelenő árusok körében) a nyugta- és számlaadás tekintetében volt tapasztalható, a vizsgált esetek 43%-ában ugyanis nem kaptak bizonylatot az ellenőrök az áru, illetve a szolgáltatás ellenértékéről. Egy évvel ezelőtt az adóhatóság 36 üzletet záratott be és 46 millió forint összegű mulasztási bírságot szabott ki a fővárosban és Pest megyében a szabálytalanságok miatt.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez