Keresés a tartalomban:
Elektronika

Hamarosan vonatjegyet is vehetünk mobillal

2012. március 8., hwsw.hu
Címkék: utazás mobiltelefon mobilfizetés Máv-Start
Április elejétől már vonatjegyet is vásárolhatnak mobiltelefonjukkal a három hazai mobilszolgáltató ügyfelei. Az ügyben azonban még sok a bizonytalanság.
Április elejétől már mobiltelefonjuk segítségével is vásárolhatnak vonatjegyet a három hazai mobilszolgáltató előfizetői - tudta meg a HWSW online infokommunikációs magazin.
 
A vonatjegyek kényelmes, sorban állás nélküli vásárlási lehetőségét nem hivatalos információk szerint ugyanaz a rendszer szolgálja majd ki, mellyel parkolási díjat, vagy autópályahasználati-díjat fizethetnek be az ügyfelek.
 
A jegyvásárlás ebből következően az összes hazai szolgáltató összes ügyfelének a rendelkezésére áll majd, kizárólag a MÁV-Start Zrt. által üzemeltetett vonalakon. A vonatjegy vásárlása a mobilvásárlási rendszereknél megszokott módon SMS-ben történhet majd. A vásárlás ebben a rendszerben is kényelmi díjhoz lesz kötve, vagyis a vonatjegy árán túl a mobilszolgáltató vélhetően 100-200 forintos nagyságrendű extra költséggel fogja terhelni az ügyfél egyenlegét.
 
A Népszabadság értesülései szerint a vonatjegyek befoglalását továbbra is az interneten keresztül kell intézniük majd az utazóknak, a mobilvásárlás csupán egy új fizetési mód lesz a bankkártyás fizetés mellett. A lap úgy tudja, hogy nem lehet majd minden vonatjáratra így jegyet vásárolni - a MÁV az internetes fizetéseknél bizonyos összeghatár alatt nem ad el jegyet az interneten, a mobilos fizetés jellegéből következően pedig vélhetően hasonló lesz a helyzet a drága, nemzetközi vonatokra szóló jegyekkel is.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez