Keresés a tartalomban:
Jog

Meghirdették a Fogyasztóbarát Vállalkozás pályázatot

2012. március 29., MTI
Címkék: fogyasztó pályázat vállalkozás NFH ügyfélszolgálat
A jogkövető magatartás elősegítésére a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) meghirdette a Fogyasztóbarát Vállalkozás cím elnyerésére szóló pályázatot a kereskedelmi, vendéglátó kis- és középvállalkozások számára, a kiírásra május 31-ig lehet jelentkezni több kategóriában.
Pintér István az NFH főigazgatója hangsúlyozta, hogy fogyasztóvédelmi politika végrehajtására vonatkozó kormányrendelet kimondja: a hatósági jogalkalmazás során a jogkövető magatartást preventív eszközökkel is segíteni kell, emlékeztetett arra, hogy ennek keretében tavaly bevezették a jogkövető vállalkozások pozitív listáját, amelyen jelenleg mintegy 1.300 vállalkozás szerepel.
 
A Fogyasztóbarát Vállalkozás védjegy tanúsítási rendszer működtetésével a jogkövető magatartást kívánják elősegíteni. A főigazgató hangsúlyozta: a fogyasztóbarát tanúsítási rendszer célja, hogy a vállalkozások közül kiemelje és a fogyasztók figyelmébe ajánlja a cégeket.
 
A Fogyasztóbarát Vállalkozás címre beérkezett pályázatokat két hónap alatt bírálják el a társhatóságok bevonásával, az első címeket ősszel adják át.
 
A hatóság tájékoztatása szerint pályázni több, például fogyasztóbarát ügyfélszolgálat, fogyasztói tudatosságot ösztönző tájékoztató rendszer, a hazai elkötelezettségű vállalkozás kategóriában lehet. Indulásként a kereskedelmi és vendéglátóhelyek számára írták ki a pályázatot, de a rendszert rugalmasan kezelik, s ha más területekről is igény mutatkozik a tanúsításra, akkor kiterjesztik a lehetőséget más szektorra is.
 
Az idei évtől a pályázatot a hatóság egy évben egy alkalommal írja ki, az odaítélt minősítést a vállalkozás 2 évig viselheti, de jogszabálysértés, a pályázatban megfogalmazottakkal ellentétes tevékenység esetén a tanúsítás visszavonható. A pályázat benyújtása nem jár díjfizetési kötelezettséggel - közölte az NFH.
 
A sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva Fülöp Zsuzsanna, az NFH szóvivője elmondta, hogy a megyei kormányhivatalokon belül a társhatóságokkal együttműködve a fogyasztóvédők is ellenőrzik március 26. és április 6. között a húsvéti termékek forgalmazását, elsősorban a fogyasztói megtévesztésre koncentrálnak.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez