Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Tájékozott ügyfelek a biztosítási piacon

2012. március 12., MTI
Címkék: biztosítás Ernst&Young életbiztosítás internet biztosítási alkusz
A potenciális ügyfelek 70 százaléka alaposan körülnéz az interneten, mielőtt biztosítást kötne, ezért felértékelődtek a biztosításokat összehasonlító honlapok - közölte a 23 országban 24 ezer biztosított megkérdezése alapján készült felmérése alapján az Ernst & Young az MTI-vel.
A felmérés szerint a magyarok elsősorban a nem életbiztosítás jellegű biztosítások megkötése előtt tájékozódnak az összehasonlító honlapokon. Miután az alkuszok működtetik az ilyen honlapok többségét, folyamatosan nő azok piaci részesedése.
 
A felmérés a magyar biztosítási piac szűkülését vetítette előre, ez igaz az élet- és a nem élet jellegű biztosításokra is. A válság miatt a megtakarítási jellegű életbiztosítások nem növekszenek, viszont - az adó- és járulékmentesség miatt - teret nyerhetnek az egészségügyi biztosítások.
 
A teljes mintában a biztosítókkal szembeni elégedettségi index a 7-es szinten áll, a 10 pontos skálán, amely megfelelőnek mondható - közölte az Ernst & Young. A megkérdezettek kifogásolták, hogy a biztosítók nem jutalmazzák az ügyfelek hűségét, illetve a szolgáltatások színvonala alacsonyabb más iparágakhoz képest.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez