Keresés a tartalomban:
Autó

Rosszul jár, aki év közben vált biztosítót

2012. március 23., biztositasiszemle.hu
Címkék: biztosítás átlagdíj biztosító média Genertel kampány
Idén már az összes autós 25-30 százaléka válthat év közben kötelező biztosítást. Az immár az egymilliós létszámot közelítő célcsoportra mindeddig kevés biztosító fókuszált, a kötési időszakra vonatkozó kedvezmények szinte kizárólag a novemberi kampányra vonatkoztak. Részben ez is az oka annak, hogy még mindig jelentősen magasabb áron kötnek kötelezőt az évközi váltók, mint azok, akiknek szerződésük továbbra is az év végén jár le.
„Tapasztalataink azt mutatják, hogy az évközi évfordulóra eleve sokkal kevesebb autós figyel oda, hiszen arra csak a biztosító által küldött indexlevél hívja fel a figyelmet, ilyenkor a média nem tartja napirenden a témát – mondja Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója. – Sokan azzal csúsznak le a váltás lehetőségéről, hogy elmulasztják legalább 30 nappal a biztosítási évfordulójuk előtt felmondani korábbi biztosításukat. Ezzel automatikusan elesnek attól, hogy az adott évre kedvezőbb feltételekkel kössék meg biztosításukat.”
 
Mivel a jelenlegi szabályozás szerint a biztosítóknak csupán évente egyszer van lehetőségük díjhirdetésre, 2012-ben még biztosan nem indulnak tömegesen évközi kampányok, azonban külön évközi időszakra vonatkozó kedvezmény egyedi újításként már megjelent a most érvényes tarifákban is: a Genertel közel egy havi díjat enged el mindazok számára, akik az április-májusi időszakban náluk kötik (akár előrehozva, tehát az év későbbi időszakában lejáró) évfordulós kötelezőjüket. Várhatóan 2013-ban ez a gyakorlat már általánossá válik majd.
 
Az évközi váltókra irányuló fókusz várhatóan csökkenti majd az év végi és évközi átlagdíjak közt fennálló jelentős különbséget. A kotelezo.hu szakportál adatai ugyanis ma azt mutatják, hogy míg az év végi évfordulós online átlagdíj 12.700 forint volt, ugyanez az érték idén évközben 14.500 (+14%) forint felett alakult, a tulajdonváltás miatt megkötött szerződések átlagos összege pedig még a 19.500 (+53%) forintot is meghaladta. (Az adatot a baleseti adó nélkül értendőek.)

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez