Keresés a tartalomban:
Hasznos tippek

Becsapós okostelefonok - az ígértnél jóval kisebb memória

A kategória legjobbja a HTC Windows 8-as modellje

2013. május 16., Which?/FL
Címkék: Samsung okostelefon teszt Which? Google telefon HTC
A gyártók jól hangzó állításokkal reklámozzák az okostelefonok memóriáját, ugyanakkor a brit fogyasztóvédelmi magazin, a Which? szakértői megállapították, hogy a ténylegesen használható memória sokszor az ígért töredéke. Ez a helyzet a Samsung Galaxy S4 esetében is.
16 gigabájtos memóriájú Samsung Galaxy S4-et szeretne? Akkor 32 gigabájtos verziót kell vennie - szögezi le a Which? fogyasztóvédelmi szakértője, miután a magazin tesztje kiderítette: a 16 gigabájtos memóriával értékesített készülékben a ténylegesen felhasználható memória mindössze 8,6 gigabájt.
 
Az ígért tárhely csaknem felét az operációs rendszer és az előzetesen telepített alkalmazások foglalják el. Nem csak a Samsung esetében találkoztak ezzel a jelenséggel a Which? szakértői, hiszen a HTC, a Google, a Sony és a Blackberry is kevesebb memóriát kínál fel ténylegesen, mint amennyivel a telefon hivatalosan rendelkezik.
 
Ugyanakkor - szögezi le a Which? - a Samsung Galaxy S4 még az Androidos telefonokon belül is gyengén szerepel, hiszen például a szintén ezzel az operációs rendszerrel futó Google Nexus 4 16 gigabájtos változata 13 gigabájtot hagy a felhasználóknak.
 
A magazin összehasonlításában a kategória legjobbja a HTC Windows 8-as modellje lett - ez a modell 16-ból 15 gigabájtnyi "játékteret" meg is hagy. Az említett Google telefon a második helyet szerezte meg a 13 gigabájtos teljesítménnyel, a Blackberry Z10 11, a Sony Xperia Z 10 gigabájttal került fel a lista harmadik és negyedik helyére, a sort pedig a Samsung Galaxy S4 zárja.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez