Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Felháborodott szülők - Barbie-baba lett Meridából?

2013. május 27., Faludi Linda
Címkék: Disney Merida Barbie baba rajongók
Két hét alatt több mint 230 ezer aláírást gyűjtöttek össze a felháborodott rajongók és szülők, miután nyilvánosságra került, milyen is lesz majd a skót hercegnő a Disney hivatalos hercegnő sorozatában.
„Merida az a hercegnő, akire számtalan kislány és a szülők is vártak: erős, magabiztos, aki mindig kész a következő kalandra. Hercegnő, aki úgy néz ki, mint egy valódi kislány, a kis hibáival együtt” – olvasható az immár több mint 230 ezer támogató aláírást maga mögött tudó petícióban, amelyet a Telegraph idéz.
 
A promóciós képek szerint a népszerű Disney hercegnők sorozat Meridája jóval karcsúbb és keskenyebb csípőjű, mint a filmbeli karakter, ráadásul szexis ajakbiggyesztése mellett a rajongókat feldühítette az is, hogy aranybarnára cserélték lángvörös fürtjeit. A tiltakozók szerint Merida átalakítása nagyon rossz üzenetet hordoz a több millió kisgyereknek, akik a film alapján példaképként tekintettek rá.
 
Az aláírásgyűjtők befolyását növelheti, hogy Brenda Chapman, a film társ-rendezője is csatlakozott hozzájuk. A rendező borzalmasnak minősítette, amit Meridával tettek, kiemelve, hogy a gyerekek ezáltal tudat alatt a vékonyabb, „szexbomba” verziót tartják majd követendőnek, holott a film célja az volt, hogy kommunikálják: a hősnő nem csak egy románcra váró csinos pofika.
 
A Disney a felháborodással kapcsolatban annyit mondott: máskor is különböző stílusokat használva dolgozza át a karaktereket úgy, hogy „azok mindig megfeleljenek az igényeknek”. A tiltakozók annyit már elértek, hogy a Disney levette a Disney hercegnő kollekció weboldaláról Meridát.

http://www.telegraph.co.uk/culture/culturenews/10082216/Consumer-backlash-as-Disneys-Brave-doll-sexed-up.html

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez