Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Európa Nap - május 9.

2013. május 9., NFF/Európa Ház
Címkék: Európa Nap Európai Fogyasztói Központ Európai Unió Schuman nyilatkozat
Az Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe. Ezen a napon a történelmi jelentőségű „Schuman-nyilatkozat” évfordulóját ünnepeljük. Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban új politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, ez egyben az Európai Unió „születésnapja”.
Május 11-én szombaton, a budapesti Erzsébet téren a Kiscsillag zenekar és hét ország neves jazz-zenészei lépnek fel. Május 4. és május 17. között a tamási termálfürdőtől a somoskői várig 15 további helyszínen rendeznek regionális Európa-napi ünnepségeket. Az egésznapos programok között az egészen kicsik és az idősebbek, a jazz, a gospel, a blues, a klasszikus és a rockzene rajongói, valamint a színház szerelmesei is találnak majd kedvükre valót.
 
Részletes program itt található.

Az Európa Ház programja Budapesten:


Hagyományos szabadtéri programot szervez az idei Európa-napon az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája. A programba az Európa Ház egy saját kiállítóhellyel kapcsolódik be és az Alliance HU, a Polgárok Európai Évével foglalkozó európai civil szövetség magyar tagcsoportjának koordinátoraként pódiumbeszélgetést szervez.

A beszélgetés 11 órakor kezdődik a budapesti Erzsébet téren felállított pódiumszínpadon. Vendégek:A beszélgetést Pócs Balázs újságíró vezeti.

A nap során 10.00-19.00 óra között ellátogathat az Európa Ház standjára, ahol szavazhat az EU prioritásairól, megismerkedhet az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság munkájával, játékos feladatokat oldhat meg és postára adhat egy Európa-napi képeslapot is.

A rendezvény nyilvános, előzetes regisztráció nélkül látogatható.

Időpont: 2013. május 11. (szombat), 10.00-19.00 óra
Helyszín: Erzsébet tér, Budapest V. ker. (legközelebbi metrómegálló: Deák tér, M1-M2-M3)
Házigazda: az Európa Ház és az Alliance HU, a Polgárok Európai Évével foglalkozó európai civil szövetség magyar tagcsoportja.

Az Európai Fogyasztói Központ programja

Az Európai Fogyasztói Központ is aktív résztvevője az Európa-nap eseményeinek. Ebben az évben 2013. május 11-én, szombaton 10 és 19 óra között új, központi helyszínen az V. kerületi Erzsébet téren kerül megrendezésre népszerű, az egész családot és fiatalokat is megmozgató programokkal. Az Európai Fogyasztói Központ idén is készül fogyasztóvédelmi totóval, amely mindig nagy érdeklődésre tart számot. Emellett az új témakörökkel bővült hasznos információkat és tippeket tartalmazó tájékoztató kiadványokat is megtalálhatják az érdeklődők a Központ standjánál. Akinek pedig fogyasztóvédelmi kérdése, esetleg panasza van, beszélhet a Központ munkatársaival, akik örömmel segítenek és készséggel állnak rendelkezésre.



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez