Keresés a tartalomban:
Elektronika

Vízállásjelentés vészhelyzetben

2013. június 10., Kosár-információ/SZ.Z.A.
Címkék: árvíz vízállás jelentés ESRI Android mobiltelefon okostelefon
Az Országos Vízügyi Főigazgatósággal (OVF) együttműködve az árvízi védekezést és a lakosság hivatalos tájékoztatását támogató alkalmazást fejlesztett ki az ESRI. Az Android operációs rendszert futtató mobilkészülékekről elérhető és a Play Store-ból ingyenesen letölthető „Árvíz 2013” segítségével a lakosság – fotók és a hozzájuk kapcsolt rövid szöveges információk formájában – bejelenthetik az észlelt árvízi helyzeteket. Mindeközben megkezdi adását az árvízrádió.
Egy térképes felületen ábrázolva jelennek meg a Vízügyi Főigazgatóság honlapján azok a jelenlegi helyzetben kincset érő információk, amelyekről a lakosság tudósít. Vasárnaptól rádióadó is indul, így azonnali tájékoztatást adnak a védekezésen résztvevő közösségek és az érdeklődők számára.
 
Az ESRI Magyarország és az OVF közös kezdeményezésének célja, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa a lakosságot a pillanatnyi árvízvédelmi helyzetről, és kihasználja a közösségek erejét az árvízvédelmi munkálatok segítéséhez. Az applikáció segítségével mobileszközökről akár már a helyszínről bejelenthetőek a megáradt vízfolyások okozta jelenségek és károk. A helyzetjelentéshez legalább egy, az árvízi jelenségről készült fotót kell feltölteni az alkalmazásba rövid, informatív szöveg kíséretében.
 
A telefonban lévő GPS segítségével az alkalmazás térképen rögzíti a bejelentett esemény helyét, és a felhasználók által készített fényképeken, illetve leírásokon túl a dinamikusan frissülő vízállás-adatokat, valamint az árvízvédelmi fővédvonalak készültségi fokozatait is megjeleníti. A www.vizugy.hu oldal Térképtárában ezen kívül a hazai védelmi szervek által publikált RSS információk is megtalálhatók az aktuális hírek között.


Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez