Keresés a tartalomban:
Kitekintő

150 termék kapott nemzeti parki védjegyet

2013. június 10., marketinginfo/SV
Címkék: Nemzeti Park Nemzeti Parki Termék védjegy természetvédelem turizmus
A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvény hivatalos országos megnyitóján Rácz Andrástól a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárától 30 termelő vehette át a Nemzeti Parki Termék védjegyet, amellyel elismerik, hogy az adott terméket védett vagy Natura 2000-es területen, helyi alapanyagokból, egyedi jellegzetességgel állítják elő.
A Nemzeti Parki Termék védjegy garantálja, hogy az előállított termék védett természeti területen vagy Natura 2000 területen, elsősorban helyi alapanyagokból, a helyi hagyományok figyelembe vételével készült. Célja, hogy támogassa azokat a helyi termelőket és szolgáltatókat, akik ezeken a különleges tájakon hagyományos módon és a természetvédelem érdekeivel összhangban gazdálkodnak. A védjegyet elnyert termékek között elsősorban tésztafélék, szalámi, hús, lekvárok, kompótok, gyümölcslevek szerepelnek.
 
A nemzeti parkok hete debreceni megnyitójának helyszínén, a Nagytemplom és a Református Kollégium közötti emlékkertben mind a 10 hazai nemzeti park külön-külön pavilonban mutatkozik be az érdeklődőknek, és ott kínálják termékeiket a nemzeti parki védjeggyel rendelkező termelők is.

Hazánkban 2007 óta rendezi meg a természetvédelemért felelős minisztérium a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatot. Idén június 7. és 16. között már hetedik alkalommal várják nemzeti parkjaink a kalandvágyókat különleges természeti élményekkel, ingyenes és kedvezményes programokkal.
 
Rácz András elmondta azt is, hogy az idén negyedik alkalommal hirdették meg az Év ökoturisztikai létesítménye pályázatot. A látogatóközpontokat, tanösvényeket elismerő díjra - amit szeptember 27-én, a turizmus világnapján adnak majd át -, nemzeti parkok, erdészetek, önkormányzatok és gazdasági társaságok is pályázhatnak.
 
Utóbbi arra lehet példa - mint volt már a korábbi díjazottak között is -, hogy gazdasági alapon is lehet a természetvédelmi szempontok betartásával vállalkozni - tette hozzá Rácz András. A helyettes államtitkár bejelentette: az európai nemzeti parkokat tömörítő szövetség, az Europark Szövetség az ősszel a 40 éves Hortobágyi Nemzeti parkban tartja idei konferenciáját.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez